DÖMÖTÖR CSABA,

Teljes szövegű keresés

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Szeretném önnek elmondani, hogy ez a kormány egy olyan Magyarországért dolgozik, amely tud élni az új technológiák és az innováció jelentette lehetőségekkel.
A munkahelyek ügyében szeretném megnyugtatni: 2010 óta 741 ezer új munkahely jött létre. A baloldal, amelyhez ön is tartozik, erre nem volt képes, megduplázta a munkanélküliséget. 2020-ig ez a kormány 1200 milliárd forintot szán kutatásra és fejlesztésre, 2010-ben 1 százalék volt ennek az aránya, 2016-ban 1,4 százalék, amit még tovább kell emelni.
(13.10)
A programjukban valóban beszélnek okosforradalomról, azzal összefüggésben, hogy leállítanák a paksi bővítést, de arról nem szólnak, hogy ezzel összefüggésben a drágább áramot kivel fizettetnék ki. Mert az önök javaslata alapján a magyar embereknek kellene ezt kifizetni. (Dr. Szél Bernadett: Majd a Mészáros százmilliárdjából!)
A XXI. századinak tekintett programjukban egyébként szerepel a többkulcsos szja-rendszer is és drasztikus adóemelés is, a mostani családtámogatási rendszer leépítése mellett. Na, sok minden ez, de okos az semmiképp.
Tisztelt Képviselő Asszony! Szeretnék önnek még egy dologra reagálni - önök sem gondolhatták azt, hogy szó nélkül hagyjuk itt az Országgyűlésben -, ez pedig az a méltatlan hazugságkampány, amit az LMP az elmúlt napokban bemutatott a konzultációval kapcsolatban. (Egy hang az MSZP soraiból: Húúú! - Dr. Szél Bernadett a mögötte helyet foglaló dr. Hadházy Ákoshoz fordul, majd kezet fognak.) Nem gondolhatták önök sem, hogy ezt szó nélkül hagyjuk.
Kérésüknek megfelelően három olyan intézmény is, közreműködő szerv is fogadta az LMP-t, önöket, amelyek részt vesznek a konzultáció lebonyolításában. És hiába kaptak önök mind a három helyszínen részletes tájékoztatást a betekintést követően, ordas nagy álhír- és hazugságkampányba kezdtek. (Balla György: Úgy van!) Most az a helyzet, tisztelt LMP-s képviselők, hogy két eset lehetséges. Az egyik az, hogy Hadházy képviselő úrnak több óra is kevés arra, hogy felfogja a konzultáció feldolgozási folyamatait. (Balla György: Ez igaz!) Lehet, hogy nem volt képes megérteni azt (Dr. Rétvári Bence: Nem okosképviselő!), hogy a beérkezett ívek száma és a feldolgozott ívek száma nem azonos, mégpedig azért nem, mert értelemszerűen még nem minden beérkezett kérdőívet dolgoztak fel. (Dr. Szél Bernadett: Jaj!)
Tehát az egyik lehetséges ok a megértés hiánya. De az a helyzet, hogy ennél van egy sokkal inkább lehetséges forgatókönyv, az, hogy önöket egyáltalán nem érdekelte, hogy hányan, hogyan dolgoznak a kérdőívek feldolgozásán, mert előre eltervelték, hogy hazudni fognak, csak azért, hogy megpróbálják kisiklatni a konzultációt. (Közbeszólások a Fidesz soraiból, köztük: Úgy van! - Németh Szilárd István: Werber megírta nekik előre!) Ez így, képviselő asszony, nagyon-nagyon sunyi tempó, mert Brüsszelben támogatják a betelepítési terveket, ugye, ezeket most kezdik el végrehajtani, de azt meg megakadályoznák, hogy a magyarok erről elmondják a véleményüket.
Hadházy Ákos akciója arra mindenesetre nagyon jó volt, hogy azok is részt vegyenek a konzultációban, akik eddig nem tervezték, ez egy jó alkalom erre. Mindenesetre jönnek egy bocsánatkéréssel azon magyar emberek irányába, akik már elmondták a véleményüket, és kiálltak Magyarországért. (Dr. Szél Bernadett a vállán lévő tibeti zászlót az asztalára teríti.) Ha majd megteszik, na, arról nyugodtan készítsenek egy hangfelvételt, lassan kétmillió ember hallgatná meg. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem