ORBÁN VIKTOR

Teljes szövegű keresés

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársam! A magyar kormány alkotmányos alapokon áll, az alkotmány kimondja: a bírák függetlenek, és csak a törvénynek vannak alárendelve, ítélkezési tevékenységükben nem utasíthatók, vagyis függetlenek, és a magyar kormány ezt tiszteletben tartja. Ha más kérdésre kíváncsi, illetve más válaszra, mint amit föltett, akkor kérdezze meg azt, arra is szívesen válaszolok.
De mielőtt ez megtörténne, ideidézek egy hírt 2012 januárjából (Közbeszólások az MSZP soraiból.), ez a Magyar Bírói Egyesület közleménye - a Magyar Bírói Egyesület közleménye, idézem -: „A magyar demokrácia több mint húsz éve alatt példátlan eset, hogy egy országgyűlési képviselő, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács volt tagja az igazságszolgáltatás védelmének ürügyén a törvény erejénél fogva független bírákat politikai komisszároknak nevezzen, és számonkéréssel fenyegessen meg.” Ez az országgyűlési képviselő ön volt, Bárándy úr. (Moraj a kormánypártok soraiban.) Ennyit a kérdésének a hitelességéről! (Moraj, derültség és nagy taps a kormánypártok soraiban. - Dr. Bárándy Gergely: Most is vállalom! Most is vállalom minden szavam, miniszterelnök úr! - Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Nem esett messze az alma a fájától!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem