DR. BÁRÁNDY GERGELY

Teljes szövegű keresés

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Akkor ezt nyilván úgy kell érteni, hogy egy része viszont ön szerint az. Ugye? (Zaj és közbeszólások a kormánypárti padsorokból. - Dr. Völner Pál: Ezt te mondod? - Németh Zsolt: Á! - Zaj. - Az elnök csenget.) Azért kérdezem, mert ez legalább olyan súlyos vád, legalábbis az ön részéről, mint amikor Budai Gyula azt mondja, hogy a teljes az. Tőle megszoktuk, az ő stílusát és intellektusát ismerjük.
De én azt gondolom, tisztelt miniszterelnök úr, hogy öntől azért ennél lényegesen több várható. Azt tudom mondani, hogy ez nem volt várható. Sok mindenre számítottam válaszként, amit ön mond, de erre biztosan nem. Gyakorlatilag ön is lekomcsizta a bírói karnak ugyan nem az egészét, hanem egy részét (Moraj a kormánypárti padsorokból.), mert ez a válasz, tisztelt miniszterelnök úr, erről szól.
Nem én kértem öntől az elhatárolódást, tisztelt miniszterelnök úr. Felolvastam (Zaj. - Az elnök csenget.) egy idézetet a Magyar Bírói Egyesülettől. Az elhatárolást ők kérték, úgyhogy én még egyszer azt kérném öntől - ezt a szót ismeri, tudja, ön is használta -, tegye meg, hogy ettől a kijelentéstől elhatárolódik, és biztosítja a bírókat arról, hogy ön nem így gondolja, sőt mi több (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), még nem is úgy, ahogy egyébként az előző megszólalásában tette. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)
(17.00)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem