DR. VAS IMRE,

Teljes szövegű keresés

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tájékoztatom önöket, hogy a Törvényalkotási bizottság 2017. november 23-án tartott ülésén megtárgyalta a közlekedéssel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/18308. számú törvényjavaslatot. Az összegző módosító javaslatot és az összegző jelentést a bizottság 24 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 8 tartózkodás mellett elfogadta.
Az összegző módosító javaslat tartalmazza a Gazdasági bizottság nyelvhelyességi, technikai pontosító javaslatait is. A javaslat összegzése: a törvényjavaslat a közúti fejlesztések megvalósítása során az állam nevében eljáró NIF Zrt. beruházói tevékenysége során létrehozott vagyonelemek vagyonátadásának lehetőségét bővíti, különös tekintettel az önkormányzatok részére átadandó, valamint a közműkiváltások során megvalósított beruházási elemekre.
A javaslat ezenkívül több eljárási szabály pontosítását és bővítését is tartalmazza, amelyek várhatóan gyorsítják majd az infrastrukturális beruházásokat. A javaslat tartalmazza továbbá a közúti közlekedésről szóló törvény útminősítésekre vonatkozó rendelkezéseinek módosítását annak érdekében, hogy az önkormányzati utakat hordozó ingatlanok mielőbb az önkormányzatok tulajdonába kerülhessenek.
Az elektronikus jegyrendszer bevezetéséhez és alkalmazásához szükséges módosításokat is átvezeti a törvényjavaslat. Ez a rendszer biztosítja az országos, az elővárosi, a regionális és helyi személyszállítási közszolgáltatásokban működő, illetve kialakításra kerülő elektronikus jegyrendszerek, elektronikus utastájékoztató rendszerek, valamint az elektronikus forgalomtervező és -irányítási rendszerek országos átjárhatóságát és egységes működését.
Köszönöm figyelmüket. Kérem, hogy szavazatukkal támogassák a törvényjavaslat elfogadását. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem