HORNUNG ÁGNES ANNA

Teljes szövegű keresés

HORNUNG ÁGNES ANNA
HORNUNG ÁGNES ANNA nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Csak röviden szeretnék válaszolni a felvetett észrevételekre. Nem szeretnék jogdogmatikai vitákba belebocsátkozni, mert nem tisztem. Azt látom, hogy van egy egységes rendszer, és mindenki törekszik arra, hogy a koherenciát és az egységességet megteremtse. Azonban tudjuk, hogy ez lehetetlen, hiszen vannak olyan speciális intézmények, amelyek speciális eljárásokat igényelnek.
Többek között ilyen a Nemzeti Bank felügyeleti hatósága, amely a pénzügyi közvetítőrendszer területén egy speciális tevékenységet végez. Ahhoz, hogy a fogyasztók védelme minden percben biztosított legyen, sokkal gyorsabb reagálás szükséges, mint amit egyébként az eljárási szabályok az általános közigazgatási rendszer egészére megkövetelnének.
Ezért volt szükség arra, hogy bizonyos módosításokat ebben a rendszerben eszközöljünk, hiszen az elsődleges cél az, hogy a fogyasztók védelme megtörténjen, és hogy erre a megfelelő reakciót a megfelelő időben és módon meg lehessen adni. Ezt szolgálja a jelen törvényjavaslat, és ezért szeretnénk kérni az önök támogatását. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(14.10)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem