GÚR NÁNDOR

Teljes szövegű keresés

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Amikor a pénzügyi közvetítőrendszer hatósági felügyeletét érintő egyes törvények módosításáról esik szó, és olvasva a törvény tervezetét, az ötlik az ember fejébe, hogy a Szabadság téren íródnak már a törvénytervezetek is.
(14.00)
Nem véletlenszerűen mondom ezt a mondatot. Egyszerűen azért, mert olybá tűnik számomra, mintha a törvénytervezet azt igazolná vissza, nemcsak sugallná, hanem azt igazolná vissza, hogy a Nemzeti Bank keretei között mindent másképp lehet, mindent rugalmasabb keretek között lehet, vagy mindent más határidők mellett lehet elvégezni, mint ahogy általában vetten az egyéb szabályozások, egyéb törvénykezési keretek mentén.
Heringes képviselőtársam arról is szólt, hogy a javadalmazások tekintetében milyen borzasztó különbségek vannak, és hogy a Nemzeti Bank keretei között már-már azt hallani vezető személyiségek szájából, hogy nem lehet 4-5 millió forintos havi fizetésekért jó szakembereket találni. Két mondatban a következőket szeretném mondani. Ha majd rendben lesz Magyarországon az a több mint 2 millió ember, akinek az egy főre eső havi keresete éves szinten legalább a létminimum összegét meghaladó nagyságrendű lesz, és az alapján történő adóbefizetések zajlanak, akkor ilyen mondatoknak még akkor sincs helye, de az ilyen mondatoknak a sugallatát majd elkezdem érteni - amíg nincs rendben, addig nem.
A másik mondatom pedig az, hogy mindenfajta szabályozás, engedmény és sok minden egyéb más helytelen és tarthatatlan, akár a Nemzeti Bank esetében is. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem