DR. VAS IMRE,

Teljes szövegű keresés

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom önöket, hogy a Törvényalkotási bizottság 2017. december 7-én tartott ülésén megtárgyalta a közigazgatási bürokráciacsökkentéssel és az egyes hatósági eljárások egyszerűsítésével összefüggő törvények módosításáról szóló T/18320. számú törvényjavaslatot. Az összegző módosító javaslatot és az összegző jelentést a bizottság 22 igen szavazattal, 5 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett támogatta.
A Törvényalkotási bizottság eljárása során módosító javaslat került elfogadásra. A módosító javaslat eredményeképpen szükséges megteremteni a fiatalok „B" kategóriás, azaz személygépkocsi vezetésére jogosító vezetői engedélyének megszerzéséhez nyújtott támogatás illetékmentességét. A törvényjavaslat célja az ügyintézés egyszerűbbé és hatékonyabbá tétele a bürokráciacsökkentés jegyében és érdekében. Mindezek érdekében a javaslat 43 törvény módosítását indítványozza, ebből csak néhányat.
A javaslatban a hatósági nyilvántartásokkal kapcsolatos szabályok tekintetében többek között az erdészeti hatóság részére az állami ingatlannyilvántartási térképi adatbázishoz való közvetlen hozzáférés biztosítása valósul meg. Egyszerűbbé válik továbbá a felsőoktatási információs rendszerhez való közvetlen elektronikus hozzáférés a családtámogatási ügyekben eljáró hatóság részére. A javaslat jelentősen módosítja a cégeljárásról szóló törvényt, illetve bevezetésre kerül meghatározott ingatlanügyi és halgazdálkodási eljárásokban az automatikus döntéshozatal lényege.
Köszönöm figyelmüket. Kérem, a törvényjavaslatot a holnapi nap során szavazatukkal támogassák. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem