DR. PALKOVICS LÁSZLÓ,

Teljes szövegű keresés

DR. PALKOVICS LÁSZLÓ,
DR. PALKOVICS LÁSZLÓ, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm a kérdését. Azt gondolom, alkalmat kaptam arra, hogy erre válaszoljak. A kormány betartotta minden olyan ígéretét, amit tavaly a felsőoktatási béremeléssel kapcsolatosan megígértünk.
Vegyük végig, hogy miről beszéltünk! Az ígéret az volt, hogy ez év januárjától 15 százalékkal, a jövő év januárjától még 5, 2018 januárjától pedig még 5 százalékkal növekszik az oktatók, kutatók és a felsőoktatásban részt vevő tanárok illetménye. Miután ez a módosítás bekerült, ennek egy technikai megoldása az a rendeleti felhatalmazó, amely illetménypótlékként határozza meg egészen addig a 2016-os évre vonatkozóan az összegében egyébként abszolút módon ugyanazt az összeget jelentő kiegészítést, amely egészen a költségvetési törvény módosításáig vagy a 2017-es költségvetésig ezt a helyzetet rendezi. Ebben megállapodtunk a szakszervezetekkel, és azt gondolom, hogy az egyetemi oktatók ezzel ugyanilyen módon egyetértettek.
A második kérdése az egyetemen nem oktató, nem kutató és nem tanári, tehát az oktatást segítő alkalmazottak jövedelmének az alakulása. Itt szintén megállapodtunk az érdekeltekkel abban, hogy kitűzünk egy illetménynövekedési minimumot, 150 ezer forintot, amit azonban pont amiatt, mert az egyetemek nem hasonlóak egymáshoz, az egyetemekre bíztuk, hogy hogyan oldják meg.
Az egyetemek az elmúlt két hónapban, s azt gondolom, ez hamarosan látszani is fog majd a jövedelempapírokon, megállapodtak a szakszervezetekkel abban, hogy ez az emelkedés milyen formában jelenik meg differenciáltan, az egyetem szerkezetéből adódóan. Azt gondolom, hogy a kormány itt is teljesítette azt az ígéretét, amit tettünk. Az egyetemek ezt az összeget ki fogják fizetni, és erre a forrásaik rendelkezésre is állnak, azok a források, amelyek az egyetemek határozottabb és jobb gazdálkodásából származnak. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem