BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! Tisztelt Államtitkár Úr! Kánikula van, késnek a vonatok; vihar jött, késnek a vonatok; esik három centi hó, késnek a vonatok; a MÁV-vezérnek megemelik 5 millió forintra a fizetését, késnek a vonatok; vagy csak úgy elszakad egy felsővezeték, késnek a vonatok sokat, gyakran Magyarországon.
A vasúttársaságok azon dolgoznak, hogy minden utazás élmény legyen, mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a 39. Utazás 2016 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállításon. Hozzátette, a versenyben nem könnyű helytállni, de a Magyarországon megvalósult fejlesztésekkel a MÁV-Start jelentős lépéseket tett az utazók megnyerésére. Továbbá azt is mondta, hogy az elegáns körülmények kialakítása jól halad, a magyar kormány ehhez biztosítja a lehető legtöbb saját és uniós forrást. Azért tettem fel azt a kérdést államtitkár úrnak, hogy mikor utazott utoljára vonaton, hogy ezeket az elegáns körülményeket szokta-e tapasztalni ezeken a járatokon.
Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy 2016-ban 150-nel növeli a jegyvizsgálók létszámát, a szolgáltatások színvonala és az utastájékoztatás javítása érdekében. Nem tudom, tudja-e államtitkár úr, hogy ennél többen hiányoznak a súlyos szakemberhiány miatt a jegyvizsgálók közül a vasúton, de a mozdonyvezetők közül is; információim szerint több mint ezer szakember hiányzik a vasúttársaságoktól. Akkor ez a 150 ember csak pótlása lehet ennek a rendszernek, nem a szolgáltatásfejlesztés része.
Szeretném még azt is megkérdezni államtitkár úrtól, hogy 2013. május 15-én a pótdíjak bevezetésekor szolgáltatásfejlesztést ígértek, igaz, ez megtörtént, csak nem azokon a vonalakon, ahol a pótdíjat beszedik, hanem az elővárosi járatokon. Szeretném megkérdezni államtitkár úrtól, hogy mikor fognak a távolsági járatokon is fejlesztést végezni, és mire gondolt, amikor azt mondta, hogy az utazás élmény Magyarországon, ha a vasútra felül a magyar állampolgár. Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem