DR. BENE ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

DR. BENE ILDIKÓ
DR. BENE ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Szolnokon és a környező településeken örömmel tapasztaljuk, hogy a kormány az önkormányzatokkal karöltve mindent megtesz annak érdekében, hogy megyénket intenzíven bekapcsolja az ország gazdasági vérkeringésébe.
Bevallom őszintén, a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében bizony elég nehéz volt elfogadni, hogy a hazai autópályák, gyorsforgalmi utak építése eddig elkerülte a térségünket. Mély nyomot hagyott az emberekben az az időszak, amikor a Gyurcsány-kormány a közvélemény megnyugtatására uniós támogatást ígért a fejlesztéshez, de azon túl, hogy még az uniós döntéshozókat is félrevezették, valójában semmi sem történt térségünk gyorsforgalmi összeköttetéséért. (Bangóné Borbély Ildikó: Az M4-est ki állította le, Ildikó?) Elsősorban ez az oka annak, hogy az emberek már csak akkor hisznek, ha a saját szemükkel látják az útépítő gépeket.
Persze azt is látnunk kell, hogy a valós munka a Fidesz kormányzásával indulhatott meg, ekkortól vált céllá és nem csupán üres ígéretté a Budapestet Szolnokkal összekötő autóút. A szolnoki önkormányzat és a kormány közötti megállapodásban a „Modern városok” program részeként megépülhet a várost és Budapestet összekötő M4-es autóút. Szolnok és a térség közvetlen autópálya-kapcsolata Budapesttel hatalmas gazdasági fejlődés lehetőségét hozhatja magával, ugyanis a működő tőke rendkívül szívesen települ gyorsforgalmi utak mellé. Szolnok kedvező fekvése ezáltal még jelentősebbé válna, hiszen a főváros egy órán belül elérhető lenne biztonságosan. Pontosan emiatt nagyon várják a városban és a környéken élők a beruházás kezdetét, mivel ez jelentősen növeli Szolnok megtartó erejét. Emellett felgyorsíthat olyan munkahelyteremtő beruházásokat, pozitív irányba fordíthat olyan befektetői tárgyalásokat, amelyeknek alapfeltétele a gyorsforgalmi összeköttetés.
Szolnokon ugyancsak nagy érdeklődéssel figyeli a közvélemény, hogy a már elkezdett szolnoki elkerülő, azaz az Abony és Fegyvernek közötti M4-es szakasz mikor folytatódhat.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mikor kezdődhet az M4-es Budapest és Szolnok közötti szakaszának kivitelezése? Hol kezdődnek a munkálatok? Mikorra készülhet el a jelentős beruházás? És a már megkezdett Abony-Fegyvernek szakasz folytatására mikor számíthatunk? Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem