GÚR NÁNDOR

Teljes szövegű keresés

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Mondhatni, a pofátlanság határtalan. Ha csak én mondanám, nem is lenne ezzel baj. De az az igazság, hogy az utcán szembetalálkozva, beszélgetve az emberekkel, egyre gyakrabban hallani ezt.
Egyre gyakrabban hallani; igen, hogy a pofátlanság határtalan, és amit csinálnak, hogy mindent megpróbálnak eltagadni, titkosítani, visszamenőlegesen ráadásul, olyan jogbiztonságot megalapozó módon, hogy a közérdekű adatokhoz ne lehessen hozzáférni, hogy a közpénzek felhasználását ne lehessen nyomkövetni, hogy a közpénz már nem közpénz az alapítvány keretei között, és lehetne mondani, sorolni a történteket.
Tehát mindent elkívánnak titkolni vagy titkosítani, jelen esetben is 30 esztendőre, 30 esztendőre kívánják emelni ezt az időtartamot, ami a korábbiakban 15 esztendőben volt megfogalmazva. Szóval, ez már az arcátlanság netovábbja. Azt kell mondjam, hogy ha törvényellenes cselekedetek zajlanak, ha lopás zajlik (Közbeszólások a Fidesz soraiból.), a lopás az lopás marad akkor is, ha törvényi védettség keretei közé helyezik.
Szóval, ahogy Bárándy képviselőtáram fogalmazott, tisztában kell lenni azzal, hogy minden olyan cselekedettel, ami a közpénzek milliárdjainak olyan típusú vagy itt adott esetben ezermilliárdos nagyságrendekről is beszélünk, olyan típusú felhasználásával - felhasználásával? -, olyan típusú, nem is tudom megfogalmazni igazából, hogy mikéntjével kell szembenézni, amely a törvényesség nem határait súrolja, hanem azon átlép, azzal mindenkinek szembe kell előbb-utóbb néznie.
Szerintem azon gondolkodjanak, hogy hogyan és miképpen teszik meg azt, hogy tisztességes keretek között az emberek számára hozzáférhetővé teszik az információkat. Az adja a védettségüket is. Elnök úr, köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem