CSEPREGHY NÁNDOR,

Teljes szövegű keresés

CSEPREGHY NÁNDOR,
CSEPREGHY NÁNDOR, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Megpróbálok a témába vágóan konkrétan válaszolni, reménykedve abban, hogy a politikai logikát felhagyva elfogadja a kérdésére adott választ. Engedje meg, hogy két részben, külön válaszoljak: egyrészt a fejlesztési biztosok bérezésének a kérdésére és utána a kérdése második felében felvetett ügyekre.
Először is azt kell mindenképpen megemlítenem, hogy a 2012. évi XXXVI. törvény azt mondja, hogy ha egy képviselő miniszteri biztosi kinevezést kap, akkor képviselői fizetésének a 30 százalékára csökken a fizetés; ami azt jelenti például az ön esetében, hogyha ön miniszteri biztos lenne, hogy a 747 878 forint helyett annak ellenére, hogy pluszmunkát végez, összesen 224 363 forintot kapna. A kormány a miniszteri biztosok kinevezése kapcsán ezért úgy döntött, hogy a miniszteri biztosok annyi kiegészítést kaphatnak, ami a korábbi képviselői alapbérükre emeli vissza a fizetésüket. Tehát annak ellenére, hogy a képviselői munkájukon túl további feladatokat is ellátnak, fizetésük nem több, mint a képviselői alapbér, tehát a 747 878 forint. A kormány, azt gondolom, ebben a tekintetben abszolút méltányosan járt el: több munka, azonos fizetés. Én ebben nem látok kivetnivalót, és remélem, hogy képviselő úr sem lát a választ követően.
Arra a kérdésre pedig, hogy eltűrünk-e a sorainkban korrupcióba keveredett politikusokat, a válasz rövid és világos: nem. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem