DR. SZÉL BERNADETT

Teljes szövegű keresés

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Szomorúan hallom, hogy önök ezek szerint azokhoz az államokhoz viszonyítanak, akik hátrébb kullognak ebben a sorban, és nincsenek olyan ambícióik, hogy fölzárkózzunk azokhoz, akik elöl járnak a nők elleni erőszakkal ellentétes küzdelemben. Ráadásul néhány dolgot helyre szeretnék tenni.
Ön azt mondja, államtitkár úr, hogy ne legyen ellentétes az isztambuli egyezménnyel a hazai jogrend. Önök hoztak egy olyan törvényt, ami ellentétes az isztambuli egyezménnyel, pont ez a nemzeti stratégia. Rengeteg szakmai probléma van ezzel kapcsolatban, interpellációmban említettem néhányat. Kérem, erre ne hivatkozzanak! Külön munkacsoport foglalkozik, ez a „Nők elleni erőszak” munkacsoport, lehet, hogy foglalkozik, viszont én kikértem a jegyzőkönyveit, és önök ezt nem adták oda. Titkosak a jegyzőkönyvek. Miért nem lehet azt nekem megtudnom, hogy önök itt az egyeztetések keretében pontosan miről tanácskoznak, milyen gyakran, kik vannak ott. Nem tudom ellenőrizni, pedig ellenzéki képviselőként ez lenne a kötelességem, hogy önöket ellenőrizzem. Nem tudom ellenőrizni, hogy haladtak-e. Miért titkosították ezeket a jegyzőkönyveket?
Ráadásul az sem igaz, hogy először kell a költségvetés és utána a megvalósítás. Számos ország, aki aláírta és ratifikálta, egyszerre csinálta a kettőt. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Magyarország miért nem tud ilyen ország lenni? (Zaj az ellenzéki padsorokban.) 8 milliárd forintról van szó. Kérem, hogy a kormány haladéktalanul biztosítsa a szükséges forrásokat. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem