HERINGES ANITA

Teljes szövegű keresés

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Nagyon szépen köszönöm a szót. Ahogy a vitában is - vagyis igazából nem is vita volt, hanem egy beszélgetést folytattunk erről a témáról - említettük, amennyiben vizsgáljuk a párizsi megállapodást, akkor azt mondhatjuk, hogy történelmi megállapodás született Párizsban. Persze, azokat is értjük és halljuk, akik szerint ennél erősebb egyezséget kellett volna kötni, azoknak a véleményét pedig végképp el tudjuk fogadni, akik szerint akkor fog érni bármit ez a megállapodás, ha a nagy kibocsátók is aláírják majd a kihirdetett megállapodást. Most mégis inkább azt mondom, és azt mondja a frakciónk is, hogy siker, hogy 196 ország összefogott az éghajlatváltozás ellen, és ebben elsőként Magyarország is.
Tisztelt Képviselőtársaim! A siker közben azért nem feledkezhetünk meg a legfontosabbról, arról, hogy a változást magunknak kell megvalósítani. Nekünk is van teendőnk nem is kevés. A megállapodás kihirdetése után át kell gondolnunk az éghajlat-stratégiánkat és felül kell vizsgálni a kormányzati politikánkat nemcsak a szavakban, hanem a tettekben is, Magyarországon jelenleg ugyanis a megújuló energiaforrások aránya a teljes energiamixen belül mindössze 9,8 százalék, és 2011 óta nem épült új szélerőmű. Van még miben javulnia az országnak és a kormánynak, mert tényleg nincs B terv, nincs B bolygó, ahogy Ban Ki Mun mondta.
(20.10)
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak, remélem, hogy ebben a témában hosszabban is tudunk majd még egyeztetni, a legtöbb képviselővel egyetérteni. És csak így tovább, nemcsak tettek, nemcsak tervek, hanem cselekedetekre is van szükség. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem