PÓCS JÁNOS

Teljes szövegű keresés

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Míg az ellenzéki politikai hisztériakampány szabadon árasztja el a magyar médiát (Derültség az MSZP soraiban.), sajnos kevés szó esik a valóban fontos kérdésekről. (Szávay István: Főleg például a közszolgákról.) Ma Magyarországon az élelmiszer-hamisítás a drogkereskedelem után a második legjelentősebb feketepiaci tevékenység. Ezért a terület hatékony ellenőrzése kiemelkedő fontosságú. Ellenzéki képviselőtársaink emlékeim szerint nem sok figyelmet tulajdonítanak ennek a kérdésnek, hiszen az élelmiszerlánc hatékony ellenőrzését lehetővé tévő költségvetési intézkedésekért jellemzően nem nagyon lelkesednek.
Tisztelt Államtitkár Úr! A legújabb példa, hogy igenis szükség van a költségvetési ráfordításokra, az az, hogy a múlt héten rossz minőségű cseh és szlovák tejtermékeket tiltott ki a Nébih a magyar kiskereskedelemből. Nemrég azonban a nemzetközi figyelem középpontjában is megmutatta a hatóság, hogy a forrásoknak hála ütőképes és hatékony élelmiszerlánc-biztonsági rendszert sikerült felépíteni hazánkban. Az Europol és az Interpol által koordinált, silány minőségű, hamis élelmiszerek felderítésére irányuló Opson V. elnevezésű nemzetközi művelet során a hatóság kiemelkedő teljesítményt nyújtott.
A 2015 novembere és 2016 februárja között zajló akcióban a magyar szakemberek jelentős mennyiségű, élelmiszer-biztonsági szempontból veszélyes terméket foglaltak le a nemzetközi szervezetek elismerését is kivíva ezzel. Megnyugtató, hogy a hatóságok munkája nyomán felderítik és kivonják a forgalom-ból azokat a fogyasztók számára kockázatot jelentő árukat, valamint ártalmatlanítják a lakosság számára veszélyt jelentő termékeket.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdezem öntől: milyen ma Magyarország helyzete a hamisított élelmiszerek forgalmazása szempontjából (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), milyen intézkedésekkel lehet javítani a felderítés hatékony-sá-gát és növelni a fogyasztók biztonságát. Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem