NAGY MÁRTON ISTVÁN,

Teljes szövegű keresés

NAGY MÁRTON ISTVÁN,
NAGY MÁRTON ISTVÁN, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke: Köszönöm szépen. Két dolgot azért szeretnék elmondani. (Dr. Szakács László: Tisztelt képviselő úr, és kezd elölről!)
Az alapítványok működését az ÁSZ fogja felügyelni, és az ÁSZ meg fogja mondani remélhetőleg minél hamarabb azt, hogy az alapítványoknak megfelelő a működése. Szerintem addig nem szabad semmiféle következtetést levonni (Harangozó Gábor István: Szerintem az alelnök is bűnrészes!) az alapítványok működése tekintetében. Mi azt gondoljuk, hogy ez megfelelő. A másik dolog, hogy az alapítványok esetében arra törekedett a kuratórium összetételénél az alapító, hogy többségében külsős tagok legyenek a döntéshozatalban. (Dr. Schiffer András: Családtagok!) Azt gondolom, hogy ez megvan. (Harangozó Gábor István: Polt Péterné!) Ugyanakkor felhívnám a figyelmet (Dr. Józsa István: Poltnak a felesége! - Dr. Bárándy Gergely: Szerencsére meg lehetett Poltnét találni mint függetlent!), hogy például a német jegybank alapítványánál többségében jegybankárok ülnek az alapítvány kuratóriumában, és többségében jegybankárok döntenek arról, hogy mire kerül felhasználásra a pénz. Köszönöm szépen. (Zaj az MSZP padsoraiból. - Gúr Nándor: Mondjál le, és vidd magaddal Matolcsyt is! - Közbekiáltások: Döbbenet! Gyalázat! - Dr. Szakács László: De fogod még ezt szégyellni!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem