LÁZÁR JÁNOS,

Teljes szövegű keresés

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Emlékeim szerint képviselőtársunk volt kormányzati pozícióban vagy volt kormányzati megbízatása. Pontosan tudja, hogy egy-egy kérdés megítélése a végrehajtó hatalom miniszteriális szintjén korántsem olyan egyszerű, és az embernek végletekig ragaszkodnia kell a méltányos és igazságos eljáráshoz.
Azt gondolom, hogy attól, hogy Farkas Flórián eljárását, munkáját vagy a munka minőségét az ellenzék politikai meggyőződésből és indíttatásból megkérdőjelezi, az nem egyenlő az igazsággal. Ezért az igazság tisztázása szerencsére nem a kormány feladata, még csak nem is az Országgyűlésé, hanem az ügyészségé és a bűnüldöző szerveké. Számos följelentés történt ezekben az ügyekben, az igazság földerítése zajlik, és a bűncselekmények földerítése is. Ebben, remélem, az ügyészség és a rendőrség tiszta vizet fog önteni a pohárba, mert mindannyiunknak ez volna az érdeke. Azt gondolom, hogy azoknak a szereplőknek a legitimitását nem érdemes megkérdőjelezni, aki akár a baloldalon vagy akár a jobboldalon ebben az ügyben próbál segíteni. Mert nekem mindig az a másodlagos benyomásom, persze nem hibátlanok, akik az önök oldalán vagy a mi oldalunkon dolgoznak ezeken a projekteken, de mindig az a benyomásom, hogy a roma létből származó hátrányokat is próbálják kihasználni, és a gyöngeségüket is próbálják kihasználni. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem