MAGYAR ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Miniszter Úr! Nem először beszélünk erről a kérdéskörről, évtizedek óta jól működő gazdaságokat tettek tönkre a Hortobágyon. A kisemmizett gazdáknak és a sajtóvisszhangnak volt köszönhető, hogy végül is a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatot rendelt el. Ezeknek a vizsgálatoknak az eredményét mi, politikusok megtekinthettük ugyan korábban is, de a nyilvánosságra egy per kapcsán csak most derült fény.
Ma már tehát nyilvános a Kehi-jelentés, pedig önök tíz évre titkosítani akarták, erre is egyébként érdemes lenne választ adni, hogy egy demokráciában itt Európa közepén 2015-ben miért kellett volna tíz évet várni arra, hogy megismerhessük azt, hogy a közvagyont, mindannyiunk földjeit milyen feltételek mellett adták bérbe. Jellemző és agyrém tehát, hogy ehhez is per kellett. Néhány pályázatot azért ott visszavontak, azonban például a balhét a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatójával akarták elvitetni, ez is tipikus fideszes megoldás, nagyon jellemző önökre.
A Kehi egyébként összevetette a pályázatban megadott adatokat a különböző állami intézményekben meglévő adatokkal, például az MVH számaival, és ebből kiderült, hogy 1072 pályázatból 1040 a valóságtól eltérő adatokat tartalmazott, azaz 97 százalékukban hibákat fedeztek fel, közöttük komoly hibákat, amely a csalás gyanúját is felvetette. Abszurd, de például a pályázatok valóságtartalmát nem ellenőrzi az a nemzeti park, amely a saját földjeit annak idején bérbe adta. Ez is számunkra elfogadhatatlan.
Kik vesztettek ezeken a pályázatokon? Jellemzően azok az állattartók, azok a családi gazdálkodók, akiket egyébként a kommunikációjukban folyamatosan támogatásukról biztattak.
(13.40)
Ezek olyan adatok és olyan tények, miniszter úr, ami felveti azt, hogy bizony egy országos átfogó vizsgálatra lenne szükség még most is, hogy ezeket a földeket eladták, hiszen korábban olyan bérleti feltételek mellett adták ezeket bérbe, melyek ellenőrzését elmulasztották, így a csalásokat gyakorlatilag az állam fedezte. Ezekre várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem