DR. PALKOVICS LÁSZLÓ,

Teljes szövegű keresés

DR. PALKOVICS LÁSZLÓ,
DR. PALKOVICS LÁSZLÓ, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Csak nagyon röviden a képviselő asszony hozzászólására szeretnék reagálni. Az, hogy az alapítványi és magániskolák Magyarországon értéket képviselnek, azt gondolom, ezt senki nem vonja kétségbe, ez a szabályozás sem vonja egyébként kétségbe. Felhívta a figyelmet az egyeztetés fontosságára, ezt magam is pontosan így látom. Az a probléma viszont, említette az Alapítványi és Magániskolák Egyesületét, Horn György urat, aki ezt a levelet írta. Horn György úr írt egy másik levelet is néhány héttel ezelőtt, amikor meghívtuk az Alapítványi és Magániskolák Egyesületét a köznevelési kerekasztal üléseire, mint az egyik releváns fenntartót. Horn György úr azt válaszolta, hogy most elfogadja ezt a meghívást, de addig nem vesz részt ezeken az egyeztetéseken, amíg a Tanítanék Mozgalommal nem rendezzük a viszonyunkat. Nem nagyon tudtam értelmezni a dolgot, hiszen az iskolák ügyeiről van szó, nemcsak az ilyen típusú, hanem egymás ügyeiről is, de úgy, hogy nagyon szívesen egyeztetünk természetesen vele, amennyiben részt vesz ezeken a fórumokon.
Arra szeretném kérni a képviselő asszonyt, ha tud segítséget nyújtani, akkor vegye rá Horn György urat, hogy jöjjön el ezekre az egyeztetésekre. Pont az ilyen típusú ügyeket, például a törvénymódosítások előkészítését egyeztetjük, úgyhogy egyeztetünk. A Waldorf Iskolák Szövetségével három héttel ezelőtt többórás egyeztetést folytattam, és napok óta egyébként beszélünk akár az előző ügyről, akár bármi más ügyről. Úgyhogy szeretném kérni abban a segítségét, hogy ha az oktatásügy Magyarországon egy egységes ügyet jelent, akkor az jelentsen mindenki számára egy egységes ügyet, és az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete is vegyen részt ezeken az egyeztetéseken, a meghívásuk folyamatos, és ne mindenfajta politikai indokok alapján próbáljon egyébként ezeken nem részt venni. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem