DR. VEJKEY IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. VEJKEY IMRE
DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A terrorizmus elleni akcióterv részeként terjesztettük elő Magyarország Alaptörvényének hatodik módosítását. Ebben arra tettünk javaslatot, hogy különleges jogrendként vezessük be a terrorveszélyhelyzetet, és biztosítani szeretnénk a Magyar Honvédség bevethetőségét a terrorellenes küzdelemben. A jelenleg hatályos törvények szerint ugyanis a Magyar Honvédség nem vethető be a magyar emberek biztonságának garantálása érdekében. Az EU államainak viszont szinte mindenhol lehetőségük van arra, hogy a katonáikat rendészeti úton bevonják. A magyar kormány tehát nem kér többet annál, mint ami más uniós kormányoknak is rendelkezésre áll terrorveszélyhelyzet esetén.
Magyarország és a magyarok védelme érdekében szeretnénk mielőbb megkezdeni a terrorizmus elleni akcióterv végrehajtását. Minden józan ember láthatja, hogy Európában valós a terrorfenyegetettség, hiszen újabb és újabb terrorfenyegetésről, elfogott terroristákról szólnak sajnos mindennapi híreink. A Fidesz-KDNP parlamenti frakciója a kormánnyal közösen már a halálos áldozatokkal járó brüsszeli terrortámadások után közvetlenül eldöntötte, hogy egy terrorizmus elleni akciótervet készít. A terrortámadások számunkra nyilvánvalóvá tették, hogy a terrorizmus és a bevándorlás között szoros összefüggés van. Azokban az országokban, amelyek nem védték meg polgáraikat, megszűnt a mindennapok biztonsága. Az a célunk, hogy növeljük hazánk védelmi képességét, és fel tudjunk lépni a terroristákkal szemben.
Kérem, támogassák az Alaptörvény hatodik módosítását. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem