ÁGH PÉTER

Teljes szövegű keresés

ÁGH PÉTER
ÁGH PÉTER (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Idén 13 446 főt fogtak el illegális határátlépés miatt hazánkban. Ez is azt mutatja, hogy fokozódik a nyomás a magyar-szerb határszakaszon, ahol fontos a határőrizet további erősödése. Macedónia március elején zárta le a határait, fékezve ezzel a nyugat-balkáni migrációs útvonalat. A legnagyobb migránstábor Idomeninél jött létre, 14 ezernél is többen éltek itt. Ezek a bevándorlók már javarészt a magyar határnál vannak, és elmondásuk szerint mindannyian embercsempészek segítségével jutottak el idáig.
A múlt hét eseményei újra világosan megmutatták, hogy az illegális bevándorlók többször erőszakosan lépnek fel, a magyar törvényeket felrúgva, településeink rendjét megzavarva. Ennek a folyománya, hogy a kiskunhalasi táborban 300 migráns határozott követelésekkel lépett fel, kifogásolták zárt őrizetüket, ellátásukat, és az erőszaktól sem riadtak vissza. Hogy nem látja ezt a helyzetet az Unió és Németország, azok, akik idehívták ezeket az illegális bevándorlókat? Közben a német politikai vezetés újra kritizálja hazánkat, a miniszterelnököt, így próbálkoznak elterelni a figyelmet hibás bevándorlási politikájukról. Ehelyett inkább azzal kellene törődniük, hogy Németországban újabb és újabb szexuális bűncselekményeket követnek el nők ellen az oda meghívott migránsok.
A nyugat-balkáni útvonalat lezárni nem, de stabilizálni sikerült. Viszont az embercsempészek újabb és újabb taktikát vagy útvonalakat találnak ki. Ennek részeként a migrációs útvonal most már a tengeren keresztül is vezet. Eközben több egyedül utazó nőt vagy gyereket indítanak el az embercsempészek. Idén havonta átlagosan ezer, kísérő nélküli gyerek jutott el Olaszországba, de a számuk nyáron várhatóan sokkal több lesz.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ennek alapján kérdezem, miként kezelhető a fokozódó nyomás a magyar határon. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)
(Az elnöki széket dr. Latorcai János,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem