DR. MENGYI ROLAND

Teljes szövegű keresés

DR. MENGYI ROLAND
DR. MENGYI ROLAND (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Csak nagyon röviden, nem visszaélve senkinek a türelmével. Azt látom, hogy mind az LMP, mind az MSZP, mind a Jobbik teljes mértékben félreérti vagy félre akarja érteni ezt a törvényjavaslatot, meg még a Gazdasági bizottság és a Törvényalkotási bizottság által hozzáfűzött módosítást is.
Tisztázzunk valamit: nem arról van szó, hogy a kormány a határozatával - amelyet világosan és jól látnak önök is, a felelősségi viszonyokat transzparens módon teljesen rendezi, önök is látnak minden egyes döntést -, tehát nem arról van szó, hogy egyes vállalatokat, cégeket vagy embereket tud mentesíteni ebben az eljárásban. Arról van szó, hogy egyedi esetekben, amikor nincs megfelelő gazdasági szereplő a piacon, éppen a versenyfelügyeleti eljárás okai miatt, akkor egyedi felhívásokra tekintettel tud mentesíteni, és ez nem egy-egy cégnek szól, hanem mindenkinek, aki a felhívásokban megkereshető vagy a felhívásokkal érintett lehet. Tehát ez az egyedi meg egy emberre szóló mentesítés teljes félreértés, ahogy önök ezt látják vagy látni akarják.
Az egy módszertani vita, amit mindannyian fölhoztak, hogy miért nem szektorokat vagy iparágakat mentesítünk kvázi pozitív diszkriminatív módon. Én azt gondolom, hogy ez egy rossz válasz lenne, mert még csak nem is arról van szó, hogy egyes iparágakat hosszú távon vagy örökre, vagy egyes szektorokat mentesíteni kell, hanem ezekben az érintett esetekben is csak abban az egyedi felhívásban kell vagy lehet mentesíteni, amivel éppen a felhívás kapcsán nem talál az ajánlatkérő olyan gazdasági szereplőket, amelyek a kizárással nem érintettek. Tehát még csak nem is szektorokat kell hosszú távon mentesíteni. Tehát rossz az a válasz, amit önök mondanak.
Szerintem a TAB által módosított gazdasági bizottsági módosító javaslat kellő választ ad ezekre a felvetésekre, úgyhogy továbbra is kérem önöket, hogy támogassák az indítványt a magyar gazdaság, a gazdaságban szereplő vállalkozások és az uniós források hatékony és gyors bevonása érdekében. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem