DR. JÓZSA ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Egy kiegészítést hadd tegyek még, szintén a kormány túlhatalmának az illusztrálására. Megítélésünk szerint biztonsági kockázatokat vet fel az, hogy a kormány a jelen törvény végrehajtási rendeletében kívánja majd meghatározni a jövedéki engedélyes kereskedő és jövedéki kiskereskedő által forgalmazható üzemanyagok minőségét. Ez arra tekintettel aggályos, hogy a hatályos jövedéki törvény rögzíti ugyan az üzemanyagokra vonatkozó szabványra történő hivatkozást - úgy gondoljuk, ez így helyes -, a jelen törvényjavaslat viszont csak az indoklásban említi meg az üzemanyagszabványt, illetve ennek szükségességét, a törvény normaszövegéből ez kimaradt, sőt az került be, hogy majd a kormány a végrehajtási rendeletben kívánja meghatározni. Ez egy olyan kiskaput nyit meg, ami a továbbiakban is a jogalkotással történő korrupciós lehetőségek körét nyithatja meg.
Ez egy ilyen szintű, ilyen súlyú törvényi szabályozásban, ami a költségvetés bevételeit jelentősen befolyásolja, illetve az engedélyesek által ismert szabályozási környezetet legyengíti, véleményünk szerint nem helyénvaló. Tehát javasoljuk, hogy továbbra is a normaszövegben szerepeljen az üzemanyagok minőségi szabványra történő hivatkozása, annak az előírása. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem