SZILÁGYI GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Hiszékeny képviselő úrnak mondom, hogy majd nézzük vissza a jegyzőkönyvet. Nem mondtam olyat, hogy a megfelelő szerveknek, hanem azt mondtam, hogy nekem, nekünk, hogy meg tudjuk nézni. Ha önöknek van tudomásuk - önnek is egyébként, vagy bárkinek van tudomása - olyan dologról, amit nem vettünk észre, akkor azt mondtam, hogy nekünk mutassák meg ezeket a dolgokat.
Arra pedig, hogy hogy áll a rendezés, azt mondta, hogy azon a széken. Nem, abból a padsorból kellene azokat elmondani, amiket én most elmondok. Mert ha arról beszélünk, hogy szeretjük a sportot és fontosnak tartjuk ezt a vizes világbajnokságot, akkor nem nekem kellene megvédenem a rendezők, a szervezők és a kormány pozíciójából az álláspontokat, hanem a kormánypárti képviselőknek. Ettől függetlenül úgy veszem észre, hogy mind a kormánypárti képviselőknél, mind pedig talán még az MSZP-nél is általában nem a megfelelő politikusok szólalnak fel - most nem akarom megkérdőjelezni, mert a XIII. kerület erősen érintve van, tehát ön aktuális -, de szerintem az elég furcsa volt, amikor az olimpiáról vitatkoztunk, s akkor Gőgös Zoltán és Lukács képviselő úr nyilvánult meg szakpolitikai kérdésekben, azok közül pedig, akiknek az elmúlt időszakban volt valamilyen közük a sporthoz, egyikük sem ült bent soha a teremben, és nem mondta el a véleményét az önök padsoraiból.
Egy dolgot elfelejtenek, azt, hogy ezt a vizes világbajnokságot 2021-ben rendezte volna meg Magyarország. Majd amikor a mexikói Guadalajara visszalépett - a 2017-es vb-t ők rendezték volna -, akkor pontosan két év állt rendelkezésünkre arra, hiszen 2015 márciusában nyertük el ennek a világbajnokságnak a rendezési jogát, hogy minden megvalósuljon, és megrendezzük a világ negyedik legnagyobb sporteseményét. Azért ez nem egy kis munka! Az, hogy vannak kivételes eljárások, hogy meg kell gyorsítani a törvényhozást, hogy fontos kérdésekben módosítani kell esetleg háromszor is, énszerintem ez bőven belefér abba, hogy két év alatt egy ekkora világeseményt meg tudjunk rendezni. Én azt mondom, ha sikerül ezt a világeseményt megrendezni, akkor arra büszkék lehetünk, de nemcsak arra lehetünk büszkék, hogy ha sikerül ezt a világversenyt megrendezni, hanem majd akkor kell húzni egy vonalat, és akkor kell megnézni, hogy ez mennyibe került nekünk, mennyire volt hasznos és mennyire nem, amikor majd nemcsak a vizes világbajnokság ér véget, hanem az utána következő masters világbajnokság is, ami óriási bevételeket hozhat nemcsak Magyarországnak, nemcsak Budapestnek, hanem még a XIII. kerületnek is. Akkor húzzunk majd egy vonalat, és akkor meg lehet nézni, hogy mennyivel lépte túl és mennyire volt negatív szaldója ennek a világbajnokságnak.
Még egyszer mondom, remélem, hogy nem lesz probléma a világbajnoksággal, és mi továbbra is támogatjuk. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem