IKOTITY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Szilágyi képviselő úr reakciójára válaszolva: azt látom, hogy nyilvánvalóan azért sem merül föl itt az ön közvetlen korrupciójának a gyanúja, amiről beszélhetnénk, és ami alapján feljelentést kellene tenni, mert gyakorlatilag folyamatosan a törvényeket ahhoz igazítják, hogy megfelelően történjen a kivitelezés és minden más. Ugye, körülbelül egy évvel ezelőtt került a parlament elé - jól mondom? -, már több, ez a javaslat, amikor elfogadták ezt, azóta már több alkalommal szerepelt a parlament előtt. Számos hibával került be, nem tudom, milyen arányban sikerült, a legutóbbi részletes vitán hallottunk számos olyan ingatlant, ami például bekerült. Hogyha az ellenzék nem szemfüles, akkor könnyen lehet, hogy ezek az ingatlanok benn maradtak volna. Bízom benne, hogy itt múlt az ellenzéknek az aktivitásán is ez, hogy csökkent a lehetősége a korrupciónak. De például, ami benyújtásra került anyag, abban számos olyan elem volt, hogyha az úgy elfogadásra került volna, akkor az bizony komoly kárt okozott volna, amilyen ingatlanok ott akkor szerepeltek.
Azt állítja a képviselő úr, hogy ez gyakorlatilag az olimpia előfutára és ahhoz hasonlatos. Igen, és pont ez a problémánk ezzel, mert az olimpiával, igaz, hogy nagyságrenddel vagy talán két nagyságrenddel nagyobb tételről van szó, de ugyanezeket a problémákat látjuk: nem átlátható módon történik mindennek a szervezése, hiszen hogyha ilyen gyakran kell törvényeket módosítani azért, hogy egy ilyen hatalmas rendezvénynek a technikai feltételeit meg kell teremteni, akkor arra az ország szemlátomást nem érett, hiszen ha a dolgok a természetes medrükben folynak, nincs szükség ilyenre, nincs szükség kapkodásra, mert a kapkodás nyilvánvalóan hibát eredményez, és bizony a közpénzek is kézen-közön eltűnnek az ilyen kapkodás és becsúszó hibák során, és könnyen lehet, hogy ez nem is véletlenül, hanem előre megfontolt szándékkal történik.
Azt gondoljuk, hogy akár az, ahogy itt az elmúlt időszakban folyamatosan és minden egyes alkalommal növekszik az erre fordított forrásigény, ahogy ez a dolgok természete, mert ugyanez fog történni az olimpiánál, és majd akkor sorra kerül az, hogy közel sem akkora összegről lesz majd szó, hanem a többszöröséről, itt is erről van szó. Nyilvánvalóan lehet arra hivatkozni, hogy kapcsolódó beruházások, metrófelújítástól kezdve minden felmerült itt.
Én magam megszállottja és szerelmese vagyok a vízi sportoknak, de azt gondolom, hogy ilyen körülmények között, ilyen formában ez semmiképpen nem tiszta és semmiképpen nem korrekt dolog, ami itt készül, és ezért mondom azt személyes meggyőződésemből is, hogy ilyen formában ez nem támogatható. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem