IKOTITY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Jó lenne, ha arról beszélhetnénk, hogy Magyarország erejét meg nem haladó módon és átlátható módon lenne képes megrendezni egy ilyen világversenyt, onnan kezdve azonban, hogy hazánk megkapta a lehetőséget arra, hogy megrendezze ezt a 2017-es vizes vb-t, mozgásba lendült a kormányzati gépezet, és egyre nagyobb ködbe burkolózott a szervezés, hogy az minél nagyobb hasznot hajtson néhány jól ismert kormányközeli nagyvállalkozónak, oligarchának.
A Budapesten megrendezendő úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó- és nyíltvízi világbajnokság eddigi története egészen pontosan mutatja az Orbán-rendszer működését a megnyert pályázat első napjától egészen máig, minden egyes lépés előre megfontolt szándékkal szolgálja ki az országot rabul ejtő közpénzhiénákat. Ez az intézményesített korrupció vegytiszta példája.
A parlament sorozatban tárgyalja a vizes vb-hez szükséges törvényjavaslatokat, a kormánytöbbség sorozatban ad felmentést a garanciális szabályok alól, lassan már a kivételhez is kivételeket rendelnek. Mára teljesen egyértelmű, hogy a vb nem a sportról, nem az egyenlő feltételek melletti küzdelemről szól, hanem arról, hogy a kormány biztosítsa a számára kedves vállalkozók erőfölényét egy olyan beruházás során, amely maradandó károkat fog okozni az országnak. Az LMP nem fog ehhez asszisztálni. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem