LÁZÁR JÁNOS,

Teljes szövegű keresés

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Igen tisztelt Elnök Úr! Az igazság az, hogy a hétvégét a gyerekeimmel szoktam tölteni. Ha szükséges és a sors, a kötelezettség úgy hozza - vagy a szolgálat -, akkor a választóimmal, de nem a sajtó tanulmányozásával, bevallom, így valószínűleg valamiről lemaradtam. (Hegedűs Lorántné, miközben átadja Lázár Jánosnak az irományt: Segítek!) Fogalmam sincs, hogy milyen dokumentumról beszél a képviselő asszony, nem ismerem. Köszönöm szépen. Képességeimet meghaladja, hogy a maradék másfél percen belül elolvassam ezt a tucatnyi oldalt, és még utána referáljak is önnek arról, hogy mi van benne és mi a kormány szándéka.
Azt tudom mondani, hogy az önkormányzati átalakítások és reform lezárult, semmilyen terve nincs az önkormányzatok hatásköreit és feladatait illetően a kormánynak. Így van jól, ahogy most kialakult, abban vagyunk érdekeltek, hogy az önkormányzatok jól működjenek, lehetőség szerint a helyi szolgáltatásokat fejlesszék, és minden magyar településen, mind a 3200 településen az életminőség jelentősen javuljon.
Nem tudok olyan átalakításról sem a kormányzati előkészítő munka során, sem a közigazgatási, sem a politikai egyeztetéseken, sem a kormányüléseken, ami bármilyen formában az önkormányzatok hatáskörét vagy tevékenységét illette volna. Hogy valaki jobban akarja ellenőrizni az önkormányzatokat, erre minimális a lehetőség és az esély, hiszen a kétharmados törvények kizárták annak a lehetőségét, hogy a kormányhivatalok mint a közigazgatásért felelős és az önkormányzatok törvényességéért felelős minisztériumhoz tartozó hivatalok bármilyen hatáskört is gyakorolhassanak. Pont a gazdálkodás hatékonysága és célszerűsége az, ahova a lábunkat be sem tehetjük, hiszen az Országgyűlés ezt számunkra megtiltotta.
Tehát csak cáfolni tudom a feltételezést, a kérdésben megfogalmazott állításokat, és minden kérdésére nemmel tudok válaszolni. Tehát az ön állításai vagy az ön kérdéseiben megfogalmazott állítások nemleges választ kapnak; semmilyen tervünk nincs az önkormányzatokkal. Nem tudom, hogy a Jobbiknak milyen terve van, vagy milyen pánikot kívánnak kelteni ezzel kapcsolatban. Mi az önkormányzati átalakítást befejeztük, a hatásköröket, a feladatokat is beleértve, most arra törekszünk, hogy minden magyar önkormányzat jól működjön. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem