Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Teljes szövegű keresés

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Jobbik abszolút támogatja azt a politikai irányvonalat Magyarországon, hogy mindenféle betelepítési mechanizmussal szemben álljon ki a lehető legkeményebben, és a brüsszeli porondon az eddigi szekercéket a csatabárdok után tankokra cserélve tényleg Magyarország érjen el egy olyan pozíciót, hogy hívatlanul idegeneket ne lehessen ide betelepíteni. Ugyanakkor azt látjuk, hogy a kormányzat bár kommunikációs téren elindulni látszott ebbe az irányba, Körmenden, Szentgotthárdon mégiscsak migránstanyákat épít, Kiskunhalason a hírek szerint nem bezárja, hanem bővíti azt az intézményt, amely akár több száz új férőhellyel is gazdagodhat, és vészjelzésként fogható fel az is, egyébként helyes reakcióként ugyanakkor, hogy a fizikai határzár erősítése tekintetében újabb lépéseket foganatosított, hiszen azt láthatjuk, hogy a hermetikusan megtörtént zár ellenére a beszivárgás folyamatos.
(12.00)
Azt is látjuk ugyanakkor, hogy lenne egy politikai atomfegyverünk, amely egy olyan országos népszavazás lenne, amit a Jobbik már fél évvel ezelőtt javasolt, öt hónapos fáziskéséssel a kormányzat magáévá tett, ez pedig egy, nemcsak a kötelező betelepítési kvótát, de mindenféle kvótaszerű mechanizmust érintő országos népszavazás lenne. Amikor mindenféle mechanizmusról beszélünk, akkor a kvóta különböző mutációi mellett ideértjük a visszatoloncolások kérdéskörét is, ahol teljes körű módon kidolgozott mechanizmussal a kormányzat szintén nem rendelkezik. Éppen ezért állunk értetlenül az előtt, hogy az országos népszavazáshoz szükséges alaptörvénymódosításunkat a Fidesz-KDNP-s többségű érintett bizottság elkaszálta, ezért adódik tehát a kérdés: az utóbbi egy-két hétben igencsak csendben lévő kormányzat hogyan kívánja az emberek akaratnyilvánítását elérni, ezáltal mennyire nyitott a Jobbik azon kezdeményezésére, amelynek célja - még egyszer szeretném hangsúlyozni - az, hogy hívatlanul egyetlen idegent se telepíthessenek Magyarországra? Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem