TELEKI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! 40 milliárd forintnyi uniós keretet blokkol egy friss európai bizottsági döntés. Ennek egy nagyobb szelete, mintegy 14 milliárd a természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítását célzó Öveges-programmal kapcsolatos.
A programban elköltött pénzeknek csak töredéke megy el az eredeti célra, a részt vevő iskoláknak; a százmilliós keret fele a KLIK-hez került. Csepreghy Nándor hétfői nyilatkozata szerint csak néhány százmillió forintnyi támogatást nem tudunk majd lehívni az EU-tól, de ezeket az összegeket megfizettetik az érintett iskolákkal.
Az Öveges-program 44 vidéki és 8 fővárosi iskolának jelent pluszforrást, összesen a már említett 14 milliárd forintos értékben. Államtitkár úr csak annyit ismert el - a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva -, hogy a tantermek felújításának bekerülési költsége és a tényleges különbség közt jelentős eltérés volt. Egy szekszárdi esetnél, egy 314 millió forintos projektnél 200 millió került a KLIK-hez. Akkori válaszuk szerint a KLIK az összeget a szakmai tevékenységek teljesítésére fordította.
A fentiekre tekintettel kérdezném államtitkár urat, hogy az érintett iskolákkal hogy fizettetik meg majd a hiányzó összegeket. Miből fog így elvenni az iskola? Mi történt azzal az összeggel, amely a KLIK-hez került? Ki dönt arról, hogy az eredeti cél helyett másra költsék a kapott támogatást? Tisztelettel várom államtitkár úr válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem