FARKAS GERGELY

Teljes szövegű keresés

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője néhány héttel ezelőtti nyilatkozata szerint két nyugat-magyarországi befogadóállomás kivételével az összes tábort megszünteti a kormány. Ehhez képest a választókerületem központjában, Kiskunhalason ennek éppen az ellenkezőjére utaló jelek láthatóak: az ott dolgozók elmondása alapján a tábor kapacitásbővítése zajlik.
A mi véleményünk egyértelmű: ne legyen ilyen tábor Kiskunhalason, mert nincs biztonságban mindaddig a lakosság, amíg nem tudjuk, hogy milyen háttérrel és milyen szándékkal érkező bevándorlók vannak ott elszállásolva. Sajnos azt is tudjuk, hogy a tábor bezárása munkahelyek elvesztésével járna, de úgy gondoljuk, hogy egy ilyen esetben a kormánynak és az önkormányzatnak kötelessége gondoskodni az ott dolgozók továbbfoglalkoztatásáról.
A Jobbik a leghatározottabb módon kíván fellépni a bevándorlás és a terrorizmus minden formája ellen. Ennek része volt a tavaly tavaszi aláírásgyűjtésünk, amelyet Kiskunhalasról is sok százan, országszerte pedig közel negyedmillióan támogattak. A Jobbik elsőként vetette fel a kerítés építését, a kvótát elutasító népszavazást, és egyedüli ellenzéki pártként biztosította a kétharmados többséget, hogy a honvédség bevethető legyen a határainkon. Örülnénk, ha nemcsak az előbbi, hanem a befogadóállomásokkal kapcsolatos javaslatainkat is magukévá tennék.
Ezen a véleményen van Kiskunhalas lakosságának túlnyomó része is, akik nem akarják, hogy a szomszédságukban folytatódjanak a korábbi incidensek, amikor is kővel dobálóztak, rendőrre támadták, a laktanya felgyújtásával fenyegetőztek, vagy épp azon verekedtek össze, hogy mit nézzenek a tévében. Főleg nem akarjuk ezt a párizsi és a brüsszeli események után.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ősszel maga a miniszterelnök is világossá tette, hogy Magyarországon - szó szerint idézem - menekülttábor, elosztóhely, gyűjtőhely nem jöhet létre. Legutóbb pedig - ahogy már említettem - Kósa Lajos vizionálta a legtöbb intézmény bezárását. Valljanak végre színt, mondják el, hagy mire számíthat a lakosság! Megint csak Kósa Lajos beszélt zöldségeket, vagy megvalósul a Jobbik követelése, és tényleg bezárják a kiskunhalasi tábort és biztosítják az ott dolgozók továbbfoglalkoztatását? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem