SZABÓ ZSOLT

Teljes szövegű keresés

SZABÓ ZSOLT
SZABÓ ZSOLT nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvényt módosító javaslat célja az, hogy a különleges közúti személyszállító szolgáltatás nyújtására vonatkozó általános keretszabályokat módosítani tudjuk.
A jelenlegi hatályos szabályozás szerint aki lassújárművel, például kisvonattal vagy riksával kíván személyszállítási szolgáltatást végezni, annak a tevékenysége megkezdéséhez elegendő bejelentést tenni az illetékes közlekedési hatóságnál. Azonban ahhoz, hogy közlekedésbiztonsági, környezetvédelmi szempontból is részletesebb, a helyi viszonyokhoz igazodó szabályozást tudjunk bevezetni, mindenképpen szükséges a jelenlegi törvényi előterjesztés.
Megfelelő felhatalmazás hiányában jelenleg a települési önkormányzatok a szolgáltatást nyújtó járművek környezetvédelmi tulajdonságaira, műszaki felszereltségére, a megjelenésre, az útvonalra, a meg-állókra vonatkozóan nem tudnak szabályozást hozni. A keretszabály megállapítja a települési önkormányzatok számára a szabályozási felhatalmazást, és további helyi szabályozásra nyújt módot, teszi azt lehetővé. Az előírt feltételek teljesítését maga az önkormányzat vagy az általa megbízott közlekedésszervező tudja ellenőrizni. A helyi igények és érdekek figyelembevételével az adott település határozza meg a szolgáltatás részletes feltételeit, színvonalát és működési elveit.
(20.10)
Tisztelt Országgyűlés! Meggyőződésem, hogy a képviselő urak indítványában foglaltak Magyarország valamennyi településének érdekeit szolgálják, ezért támogatjuk azt, a kormány támogatja a kisvonatot. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban. - Dr. Hörcsik Richárd: Hajrá, kisvonat!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem