DR. VAS IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az előttünk fekvő törvényjavaslattal kapcsolatban azt gondolom, hogy már lehetőség volt minden lényegi pont kitárgyalására az általános vitában, illetve a bizottsági üléseken is, ezért csak röviden, néhány mondatban szeretnék hozzászólni.
A törvényjavaslat egyik fontos eleme, hogy a jövőben lehetősége lesz a Magyar Postának arra, hogy postahivatali rendszerét az optimális működés és a megfelelő kihasználtság érdekében átszervezze, egyes 10 ezer lakos alatti településeken a postai szolgáltatásokat a pénzintézetek számára átadja. Ki kell hangsúlyozni, hogy ez semmilyen hátrányt nem jelent és nem is jelenthet majd a fogyasztókra nézve, hiszen a postai szolgáltatás sehol sem fog megszűnni. Ellenben a pozitív átszervezéseknek köszönhetően a postai és a pénzügyi szolgáltatások színvonalának emelkedését várhatjuk majd a jövőben. Azt pedig feltételezem, abban minden képviselőtársammal egyet tudunk érteni, hogy ahol naponta 10-15-20 ember látogatja meg a postahivatalt, ott nem feltétlenül szükséges egy önálló épület fenntartása, ha ezt a feladatot egy akár néhány méterre lévő pénzintézet is el tudja látni, a postahivatal egykori szakképzett munkaerőinek közreműködésével. A fentieken túl pedig számos pozitív változást tartalmaz a törvényjavaslat, különös tekintettel a hátrányos helyzetű, látássérült fogyasztókra. Erre tekintettel kérem képviselőtársaimat, hogy támogassák a törvényjavaslat elfogadását.
(19.30)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem