DUNAI MÓNIKA

Teljes szövegű keresés

DUNAI MÓNIKA
DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz határozott célja az, hogy rendbe tegye az egészségügyet. Sajnos több évtizedes lemaradást kell ezzel orvosolnunk. Fontos elemek és fontos céljaink között szerepel a megelőzési tevékenység, az alapellátás, a sürgősségi ellátás, a mentőszolgálat megerősítése, a kórházak infrastrukturális fejlesztése. Célunk az, hogy a várható életkort, az aktívan eltöltött életkort meghosszabbítsuk, azt kitoljuk, és az is, hogy a gyógyszerek lakossági terheit csökkentsük.
A magyar emberek elleni véteknek tartom azt, hogy a szocialisták kormányzásuk alatt tönkretették az egészségügyet. (Zaj az MSZP soraiban.) A 2010 és 2014 közötti időszak alapvetően orvosolta a korábbi kormányzat gondatlan tevékenysége következtében kialakult torzulásokat. Ezek az intézkedések erős alapokat jelentettek a folytatáshoz. Mind a Fidesz-KDNP, mind Magyarország Kormánya elkötelezett az iránt, hogy az ország egészségügyi helyzete tovább javuljon. Az egyik legfontosabb célkitűzésünk, hogy folyamatosan javuljon a magyar lakosság egészségi állapota. Az egészségi állapot javításán, azaz a megelőzésen túl fontos cél a betegek gyógyulási esélyeinek javítása is. A gyógyulási esélyek elősegítésének egyik fontos eleme a támogatott gyógyszerek körének meghatározása és azok elérésének könnyebbé tétele.
Ellentétben a 2002 és 2010 közötti szocialista-libe-rális kormányzás időszakával, amikor a támogatott gyógyszerkörben a lakossági terhek 60 milliárd forinttal emelkedtek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), a lakosság terheinek mérséklését a Fidesz-KDNP 2010 óta kiemelt szempontként kezeli.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem