DR. MATOLCSY GYÖRGY,

Teljes szövegű keresés

DR. MATOLCSY GYÖRGY,
DR. MATOLCSY GYÖRGY, a Magyar Nemzeti Bank elnöke: Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Még egyszer: nem kocsma, nem étterem és nem internetes csomagküldő szolgálat. (Dr. Bárándy Gergely: Az kellene hogy legyen!) A jegybank elnöke nem rendel fizetést magának, egyébként jegybanktörvényt sem rendel; szolgál, és ezért a szolgálatért az állami vezetőkhöz hasonlóan kap bért. (Dr. Bárándy Gergely: Csekélyke fizetést.) Hogy ez sok vagy kevés, mindenki döntse el saját maga!
Én a saját szakmámat képviselve azt tudom mondani, hogy helyes - helyes! -, ha a magyar jegybank vezetői, az alelnökök, az elnök, az ügyvezető igazgatók, az igazgatók legalább elérik a bankrendszer fizetésének középső szintjét, így is a jegybank elnöke, alelnökei kevesebbet keresnek majd, mint a szlovák jegybank vezetői (Mesterházy Attila közbeszól.), és ugyanannyit keresnek majd, mint a csehek.
(13.30)
Ön valóban úgy gondolja, hogy rosszabb teljesítményt nyújtunk, mint Csehország vagy Szlovákia? Ha így gondolja, hibásan gondolja, képviselő úr. (Taps a kormánypártok soraiban. - Felzúdulás az ellenzék padsoraiban. - Dr. Bárándy Gergely: És az ápolónők rosszabbat nyújtanak? - Novák Előd, körbemutatva a termen: Valamelyik festmény nem kell még?)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem