KEPLI LAJOS

Teljes szövegű keresés

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen. Valóban, mint a Fenntartható fejlődés bizottságának tagja, és mint a vízgazdálkodásért vagy környezetvédelemért elkötelezett politikus nem támogathatom és nem is támogatom a vízpazarló vízhasználatot, azonban nem feltétlenül csak annak a rendszernek a bevezetéséből adódik az, hogy csökkent a vízfogyasztás. Nagyon sokan - főleg a szegényebb régiókban - a saját fúrt kútjuk vagy adott esetben ásott kútjuk vizét is használják főzésre vagy akár háztartási célokra, ami egyébként elég veszélyes közegészségügyi szempontból is, de tény, hogy akinek nincs pénze a vezetékes víz megfizetésére, az sokszor szorul ezekre a lehetőségekre.
Ugyanakkor a másik oldalon ott vannak olyan nagyüzemek, olyan, nagy vízigényű technológiával működő üzemek, amelyek viszont óriási profitot zsebelnek be abból, hogy Magyarországon a saját kútjaikból, egyébként viszonylagosan kedvező vízkészletjárulék befizetése mellett kitermelhetik millió köbméterszámra akár a vizet, hiszen nem véletlen szerintem, hogy több élelmiszeripari vagy üdítőipari cég Magyarországon működteti közép-kelet-európai központját, és innen látja el a régiót akár üdítőitallal, akár más egyéb termékkel. Természetesen arra is oda kell figyelni, hogy ezek a vállalkozások a fenntarthatóság határain túl ne tudják a vízkészleteinket kitermelni, és őket sokkal jobban lehet akár anyagi eszközökkel is ösztönözni, hiszen náluk óriási profit csapódik le, amit természetesen csak a természeti erőforrásaink használatával arányos díj fizetésével kellene hogy igénybe vegyenek. Tehát nem a lakossági oldalon, hanem ezen az oldalon volna inkább mozgástér arra - és nagyobb vízfogyasztás is nyilván itt van -, hogy egy fenntarthatóbb vízhasználatot ösztönözzünk. (Szilágyi György tapsol.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem