GÚR NÁNDOR

Teljes szövegű keresés

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Mondhatnánk úgy is - folytatva ezt a gondolatmenetet, ha már a vízmérőórák cseréjével kapcsolatosan vetettük fel a létező problémákat -, hogy önök nem adnak, hanem elvesznek. Megpróbálják elhitetni, hogy adnak rezsicsökkentés gyanánt, miközben más módon, más formában pedig elvesznek, akár a vízmérőórák cseréje tekintetében is.
(15.00)
De nemcsak a vízmérőórák kérdéskörével érdemes foglalkozni, hanem, még egyszer megismételve mindazt, amit képviselőtársaim mondtak, azzal mindenképpen, hogy a 27 százalékos, világbajnoknak mondható áfa vonatkozásában az alapvető élelmiszer, magyarul a víz tekintetében legalább el kellene tudni érni oda, hogy az 5 százalékos mértékre vissza tudjon menni az ország, egyszerűen azért, mert bár fideszes képviselőtársam azt mondta, hogy ha olcsóbb lenne a víz, akkor nőne a fogyasztás - nem, nem! Ha olcsóbb lenne a víz, akkor kevesebben lennének olyanok, akik nem tudják kifizetni a szolgáltatási díjakat. Mondtam, ma van olyan víziközmű-társaság, amelyiket érintően 8-12 százalék közötti kintlévőség van, és ez nem trehányságból származik, hanem egyszerűen abból, hogy az emberek olyan élethelyzetben vannak, hogy akár az alapvető szolgáltatások díjait sem tudják megfizetni, egyszerűen azért, mert a megélhetéshez szükséges, tisztességes minimumpénzeket sem kapják meg.
Nagyon jól tudják önök is, nem kell, hogy elkezdjek beszélni a közfoglalkoztatotti bértől a minimálbéren keresztül sok minden egyéb másról. Egy szó, mint száz, összegezve, azt gondolom tehát, nem úgy kell adni, hogy közben elvesznek; és olyan feltételt kell teremteni, ahol pedig a szolgáltatás díjai kevesebbe kerülnek, egyszerűen azért, hogy megfizethetők legyenek, elnök úr. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem