SZILÁGYI GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Sallai R. Benedekre szeretnék én is reagálni, méghozzá azzal kapcsolatosan, hogy itt folyamatosan mondta, hogy Tállai András a NAV elnöke. Nem a NAV elnöke! Tehát pont ez a törvényalkotási módszere a Fidesznek, hogy úgy juttatja pozícióba mondjuk Andy Vajnát, Andy Vajna úgy kereshet ennyi pénzt adott esetben, hogy törvényeket módosítanak és változtatnak aszerint, hogy az jó legyen, és Tállai András, a Fidesz tagja, a kormány képviselője államtitkárként, nem lehetne a NAV elnöke, mert az összeférhetetlen. Mit csináltak erre? Megváltoztatták a törvényt, és mostantól kezdve a NAV elnökét nem NAV-elnöknek nevezik, hanem a NAV vezetőjének, így már nem összeférhetetlen, és a független NAV, függetlenül a kormánytól, nyugodtan végezheti a munkáját.
Hát, ezek azok a törvényalkotási trükkök százai, amiket ők alkalmaznak folyamatosan, és ezekkel a trükkökkel és ezekkel a fondorlatokkal játsszák ki egyébként, mondjuk, a különböző piacokat a haveroknak, a barátoknak, vagy juttatják saját magukat olyan pozícióba, a barátokat és rokonokat, ami alapján ez már törvényes.
Tehát most Tállai András teljesen törvényesen vezetője a kormánytól független Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. Ha az elnöke lenne, akkor nem lenne törvényes, mert az összeférhetetlen lenne. Egyszerű, meg kell változtatni ezt a rendszert, csak úgy, hogy átírunk egy szót, és innentől kezdve… - de ne legyen kétségünk, nekem nincs kétségem: a NAV ugyanolyan független a kormánytól, teljesen függetlenül végzi a nyomozásokat, teljesen függetlenül végzi a vizsgálatokat. Tehát a kormánynak semmilyen ráhatása nincs a NAV-ra, a NAV független szervezetként az ország érdekében folytatja a tevékenységét továbbra is. Tehát én nem azt akartam mondani, hogy ez nem így van, független, csak éppen egy államtitkár a vezetője. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem