DR. VAS IMRE,

Teljes szövegű keresés

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A belügyminiszter által beterjesztett jelen törvényjavaslat egyrészt az európai uniós normáknak való megfelelést és jogharmonizációt, másrészt a jogalkalmazás során felmerült gyakorlati problémák kezelését és a tapasztalatok beépítését szolgálja a jogrendszerbe. A jogharmonizáció tekintetében a schengeni határellenőrzési kódexnek és az Europol-rendeletnek való megfelelés érdekében jogtechnikai jellegű pontosításokat tartalmaz, másrészt az uniós utasnyilvántartási adatállomány kezelésére vonatkozó és a végrehajtáshoz szükséges törvényeket módosítja.
A gyakorlati tapasztalatok kezelése érdekében több törvényt módosítana a jelen előterjesztés, így a rendőrségről szóló, a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló, a fegyveres biztonsági őrségről szóló, a közfoglalkoztatásról szóló, a katasztrófavédelemről szóló, a szabálysértésről szóló, a létfontosságú rendszerek és létesítményekről, a minősített adat védelméről, a vízi társulásokról és a kéményseprőipari tevékenységről szóló törvényeket is. A törvények módosításának részleteit az imént államtitkár úr részletesen ismertette, így erre én külön nem térek ki.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az utasnyilvántartási adatállománynak a terrorista bűncselekmények és súlyos bűncselekmények megelőzése, felderítése, nyomozása és a vádeljárás lefolytatása érdekében történő felhasználásáról szóló irányelv és a személyek határátlépésére vonatkozó szabályok, a schengeni határellenőrzési kódex hatálybalépése miatt szükséges jogharmonizációs kötelezettségek teljesítésével összefüggésben az egyes rendészeti és az államhatárral összefüggő törvények módosítása szükséges.
(16.00)
Az Európai Rendőrségi Hivatal jogutódjaként létrejött a Bűnüldözési Együttműködés Európai Uniós Ügynöksége, ezért szükségessé vált az Europollal kapcsolatos szabályozást tartalmazó számos hazai jogszabály módosítása is.
(Az elnöki széket Sneider Tamás,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
A Fidesz-frakció támogatja az ezeknek az európai uniós normáknak való megfelelést és a jogharmonizációt, illetve a gyakorlati tapasztalatok átültetését a magyar jogrendszerbe. Köszönöm, hogy meghallgattak, kérem, támogassák a törvényjavaslat elfogadását. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem