DR. RÉTVÁRI BENCE,

Teljes szövegű keresés

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Ön sem a számokkal, sem a műfajokkal nincsen tisztában. Ez nem az interpellációs másfél óra, azon már túl vagyunk, önnek nem kell nyilatkoznia arról, hogy elfogadja vagy nem fogadja el a választ, ez az azonnali kérdések órája, egyrészről.
Másrészről azért az szerintem fontos, ha nem önnek, legalább a Marcaliban élőknek, hogy a terveink szerint egy új tízágyas részleg jöhet létre a Kaposi Mór Oktató Kórház marcali telephelyén, amely sürgős ellátást igénylő és helyben biztonsággal megoldható és kezelhető esetek ellátását teszi lehetővé. Marcaliban egyébként mind a sürgősségi osztályon, illetőleg a diagnosztikai vizsgálatokon továbbra is igyekszünk jobb színvonalat garantálni. Ehhez szerencsére végre többletforrás is van, mert önökkel szemben, akik elvettek mindenkitől ebben a kórházban egyhavi bért, mi az orvosoknak most 207 ezer forintra emeljük a bérét, az ápolóknak pedig 66,5 százalékkal emeljük a következő négy évben a bérét. Lehet persze választani, tisztelt képviselő úr, és visszasírni azt az időket; kevesen sírják vissza azokat az időket (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), amikor betegként vizitdíj réme fenyegetett (Gőgös Zoltán: Akkor működött a kórház!), orvosként pedig bércsökkentés volt, most pedig béremelkedés van. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban. - Gőgös Zoltán: Túl vannak fizetve ezek szerint az orvosok!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem