TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, most már nemzetközi szinten is kimutatható és elismert eredményei vannak a kormánynak az adóbeszedés hatékonyságát illetően és kimagaslóan a feketegazdaság visszaszorítása tekintetében. Ahogy ön is elmondta, az áfarés 4,3 százalékkal csökkent, és ezzel Magyarország az egyik legjelentősebb eredményt tudja felmutatni.
Mire alapozzuk ezt az eredményt? Kezdem a kisebb intézkedésekkel. Például az áfaösszesítő beküldésének a megvalósítása, ami alapján az adóhatóság látja, hogy milyen számlákat generáltak. A fordított áfa bevezetése bizonyos területeken. Az áfacsökkentés maga is a fogyasztás területén a feketegazdaság lehetőségét csökkenti.
Az ön által is említett online pénztárgép, amit 220 ezer vállalkozás használ. Ezt már nemzetközileg is elismerik és érdeklődnek utána, különösen az EKÁER-rel összefüggésben, ez pedig az elektronikus árukövető rendszer, amely bevezetésével Magyarország úttörő szerepet vállalt. Ennek nagyon komoly eredményei vannak, hiszen az áfabevétel 2010-hez viszonyítottan több mint ezermilliárd forinttal növekedett. Tehát amikor a költségvetés lehetőségei bővülnek és a hiányt tudjuk csökkenteni, annak óriási lehetőséget biztosított az áfabevételek és az egyéb adóbevételek hatékonyságának a megnövelése.
Természetesen erre alapozva tovább folytatjuk a szigorítást, illetve a feketegazdaság visszaszorítására újabb intézkedéseket tervezünk. Ennek lényegét, ha képviselő úr megengedi, a fennmaradt egy percben szeretném elmondani.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem