HEGEDŰS LORÁNTNÉ

Teljes szövegű keresés

HEGEDŰS LORÁNTNÉ
HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt években Magyarország jelentős területén valósult meg EU-s támogatásból csatornahálózat-építés. Sajnos, a hozzánk érkező számtalan panasz arra utal, hogy a beruházások alatt jó pár szabálytalanság történhetett, így például az azok lebonyolításában közreműködő víziközmű-társulatok működése kapcsán.
A csatornahálózat építésébe bevont lakosság komoly anyagi áldozatot vállalt a kivitelezés költségeinek fedezésére, ezért joggal várnák el a víziközmű-társulatoktól a rendszeres tájékoztatást, az átlátható működést, de sok esetben hiába. Ezzel kapcsolatban hadd utaljak arra, hogy a Belügyminisztérium államtitkára, Hoffmann államtitkár úr levélben kérte a vízügyi igazgatóságoktól, hogy különös figyelmet fordítsanak a KEOP-támogatásból megvalósuló beruházásokra, mivel a legtöbb esetben az egyes víziközmű-társulatok különböző indokokkal, például az alaptevékenységüktől eltérő beruházások, a beszedett érdekeltségi hozzájárulások elszámolásával késlekednek. Egypár esetet most hadd említsek: ilyen volt például Karánycsond, Bükkösd, Kistelek, Baks, Simontornya, Jánoshalma - tényleg csak hogy a legutóbbi néhány példát felsoroljam.
Ugyanakkor az is tény, hogy a kormányzat elősegítendő a csatornaberuházások mielőbbi befejezését, BM-önerőalapból majd’ minden település számára juttatott kiegészítő támogatást a legutóbbi években. Így ezen fejlesztések százszázalékosan központi finanszírozásból valósulhattak meg, azaz az eredetileg kalkulált lakossági hozzájárulásoknak csak töredék részére lehetett szükség. Csakhogy erről a lakosokat nem értesítik az illetékesek, sőt sok esetben megtagadják az ezzel kapcsolatos információszolgáltatást.
Kérdezem: mikor számoltatják el végre a hanyagul működő víziközmű-társulatokat, mikor tesznek már érdemi lépéseket ezen ügyekben a szakmai felügyeletet ellátó hatóságok? Várom érdemi válaszát. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem