DÚRÓ DÓRA

Teljes szövegű keresés

DÚRÓ DÓRA
DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Tisztelt Államtitkár Úr! A felszólalásom második részében felvetett kérdéseimre, tehát az államosítás mikéntjére és annak működésére egyáltalán nem reagált, úgyhogy kérem a rendelkezésére álló egy percben ezt is tegye meg.
Az én összehasonlításom, ez a számsor a GDP-arányos ráfordítást jelentette; tehát azt, hogy a meglévő költségből mennyit fordítanak oktatásra. Ebben Magyarország Orbán Viktor kormányzása idején az OECD-országok között utolsó helyen állt 2013-ban. Holott egyébként a 2010-13 közötti időszakban is voltak olyan országok, amelyek növelték a ráfordítást, annak ellenére, hogy semelyik ország nem tudott jó gazdasági mutatókat produkálni, és ebben az időszakban is Magyarország GDP-je növekedett. Tehát növekedett a GDP, és ennek ellenére költöttek kevesebbet az oktatásra 2013-ban, mint tették azt 2010-ben, tehát a kiindulóponthoz képest is csökkentették addig a forrásokat.
A szerkezetváltoztatások működésképtelenségéről is kérem, hogy akkor mondja el véleményét. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem