DR. RÉTVÁRI BENCE,

Teljes szövegű keresés

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Ahogy az a korábbi válaszomban is elhangzott, Magyarország közel kétszeresére emelte 2009 óta a parasport támogatását, 333 millió forintról 287 millió forintra, pontosan azon érvek miatt, amelyeket ön itt felsorakoztatott, nehezebb szponzorokat találni, nehezebb a felkészülés, nehezebbek a körülmények, amikor valaki felkészül egy paralimpiára. Ezért egyeztettünk ezekkel a szervezetekkel, amelyek képviselik a fogyatékos sportolókat, a fogyatékkal élő sportolókat, hogy ők tegyenek javaslatot arra, hogy mire adjunk többlettámogatást.
Ezért kérték ők a felkészülésre, mert pontosan nekik is ez a lényeg, hogy minél többen tudjanak kijutni, minél többen legyenek ott, és most már szerencsére minél többeket meg is tud ismerni az ország, hiszen ugyanúgy tudta követni a paralimpiai versenyeket is a közszolgálati sportcsatornán, mint ahogy az olimpiai versenyeket is. Azt hiszem, hogy amire ön is célzott, hogy morálisan feladatunk, kötelességünk ugyanezt a teljesítményt ugyanígy közhírré tenni és ugyanígy büszkének lenni, ez annak révén is megvalósulhatott, hogy a közmédia közvetítette ezeket.
Magát a támogatás rendszerét nem a kormányzat találta ki, nem a kormányzat alakította ki, hanem a Magyar Olimpiai Bizottság fogyatékosok sportjáért felelős tagozata 2013-ban, tehát nem 2016-ban. Ők egyeztettek a sportszövetségekkel és a sportszervezetekkel, és így tették le ezt a sportszakmai javaslatot. Ez azóta két alkalommal felülvizsgálatra került, és egyetlenegy alkalommal sem fogalmazódott meg módosítási javaslat. Mi tehát betűre pontosan azt vettük át, amit a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság javaslatként fogalmazott meg, hogy a rendeletben ez szerepeljen.
Nyilvánvalóan, ha ők más javaslattal éltek volna, az egy más helyzetet teremtett volna, de mi teljes mértékben a parasportolókat képviselő szervezetek javaslatát fogadtuk el. Ők bizonyára értékeltek sokféle szempontot, a versenyzők számát (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), az érmek számát, a külföldi példákat, és így fogalmazták meg ezt a javaslatot, mi pedig ezért vettük ezt át. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem