BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A múlt héten, napirend előtti felszólalásomban szóvá tettem már ezeket, amiket önnek akkor elmondtam. Akkor államtitkár úr egy elég furcsa választ adott, mivel néhány nappal ezelőtt kijelentette, hogy hat év alatt megfeleződött az óvodákban, általános iskolákban és középiskolákban a hátrányos helyzetű gyermekek száma. Sokat gondolkodtam a hét végén, hogy hogyan nem látják önök; attól függetlenül, hogy tudom, miért mondják azt nap mint nap, mert nem mondhatják azt, hogy Magyarországon van gyermekszegénység, hogyan nem látják, nap mint nap szembesülnek azzal, hogy mi a helyzet a gyermekszegénység ügyében.
De a hét végén, azt gondolom, nagyon sokan választ kaptunk erre. És megdöbbentő választ kaptunk erre. 2014. 12. hó 15-én Rogán Antal az alábbiakat mondta: „Urizálni csak úri gyerekek tudnak. Én parasztgyerek vagyok, annak születtem.” Erre a hét végén azzal szembesültünk, hogy a propagandaminiszter, a Fidesz-KDNP-kormány propagandaminisztere helikopterrel érkezik Budapestről a családjával Szabolcs megyébe; helikopterrel úgy, hogy Szabolcs megyét összeköti egy autópálya Budapesttel. Ami még megdöbbentőbb volt, hogy amikor ez kiderült, elkezdett fenyegetőzni, majd azt mondta, hogy a gyerekeit nem akarta annak kitenni, hogy éjszaka utazzanak.
Államtitkár Úr! Ma vannak családok, ahol gyerekek éhesen fekszenek le. A 7 év alatti gyermekek 42,2 százaléka ma Magyarországon szegénységben nő fel. És tudja, megértettem a hét végén, hogy önök miért nem tudják ezt. Fogalmuk nincs róla, mert azzal vannak elfoglalva, hogy rendezvényre helikopterrel menjenek, Gucci táskával jelenjenek meg (Az elnök csenget.), és az adófizetők pénzét szórják nap mint nap. Erre várnám a válaszát, államtitkár úr. ((Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem