DUNAI MÓNIKA

Teljes szövegű keresés

DUNAI MÓNIKA
DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A Fidesz fontos célkitűzése, hogy évről évre csökkentsük a hátrányos helyzetben élő családok és gyermekek számát.
(14.30)
Azt a célt szeretnénk végső soron elérni, hogy egy hátrányos helyzetű gyerek se legyen Magyarországon a magyar családokban. A baloldali kormányok elhibázott döntése miatt hat évvel ezelőtt dupla ennyi gyermek és fiatal volt rossz helyzetben, mint most. Azóta jelentős változások álltak be a családok anyagi helyzetében. A szülők közül többen kapnak munkát, a bérek sok helyen emelkedtek, és a gyermeket nevelők jóval kevesebb adót fizetnek ma. Ezek a hatások együttesen segítettek abban, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek száma jelentősen csökkenjen, és több fiatalnak legyen reménytelibb a jövője. Ma már a GDP több mint 4 százalékát fordítjuk családtámogatásokra. Ez a 2,4 százalékos OECD-átlagnál jóval magasabb, ráadásul folyamatosan emelkedik 2010 óta.
2017-re majdnem másfélszeresére nőnek a családtámogatások. A családi adókedvezmény keretösszege 277 milliárd forintra emelkedik, ez 8 százalékkal lesz több még annál is, amennyi az idén. Ez azt jelenti, hogy a legalacsonyabb jövedelmű, csak 110 ezer család teljes egészében megőrizheti a bruttó jövedelmét.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mindezek - és még sorolhatnánk hosszasan a családpolitikai intézkedéseket - jól mutatják, hogy jó úton haladunk, de addig nem állhatunk meg, amíg - ahogyan említettem - egyetlen hátrányos helyzetű gyermek is van Magyarországon.
Tisztelt Államtitkár Úr! Milyen eredményei vannak a családbarát kormányzásnak, hogyan segítjük a gyermeket nevelő magyar családokat, és mik a tervei az államtitkárságnak? Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból. - Dr. Varga László: Most mondtad el!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem