ANDER BALÁZS

Teljes szövegű keresés

ANDER BALÁZS
ANDER BALÁZS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! Heresznye egy valaha szebb napokat látott dél-so-mogyi kistelepülés, száz éve még több mint hétszáz, zömmel horvát lakója volt, mára elgettósodott, és alig élnek ott kétszázan. Sajnos nem a pozitív történések miatt kapta föl ennek a kistelepülésnek a nevét a sajtó. De nézzük, hogy mi is szerepel a hírekben!
A település fideszes színekben mandátumot nyert polgármestere és tettestársai ellen a minap hozott első fokon ítéletet a bíróság. A fideszes polgármester hamis tanúzás és közokirathamisítás felbujtásának vádjával két év börtönbüntetést kapott, valamint 7 millió forint vagyonelkobzással sújtották. Mivel találkoztunk már olyan esettel, amikor fideszes önkormányzati képviselő agyonverte, aztán betonba öntötte kifosztott áldozatát, mondhatnánk azt is, hogy a mostani történet bagatell eset, vonjuk meg a vállunkat, hiszen szóra sem érdemes; az elkövetők most legalább voltak olyan visszafogottak, hogy megvárják áldozatuk természetes halálát, és csak utána vetettek szemet annak hagyatékára. Egyébként az örökös nélkül elhunyt idős férfi 18 milliós vagyonát csalárd eszközökkel megszerző fideszes polgármester máig nem mondott le, ezért kíváncsian várjuk az üggyel kapcsolatban a Fidesz vezetői és a kormány reagálását.
Bármelyik párt soraiban előfordulhat köztörvényes gazemberség, de önök jó farizeus módjára más szemében a szálkát is állandóan észreveszik, a sajátjukban azonban a gerendát sem. Egy álszent papagáj monotonitásával kovácsbéláznak, volnereznek, és rángatják elő a mondvacsinált ügyeket. Túlbuzgó hipokritaként szórják az ország legerősebb ellenzéki pártjára a habonyi propagandahazugságukat, miközben milliárdos, rendszerszintűvé vált lenyúlásaikkal káros mintát szolgáltatnak saját kishalaik számára is, akik aztán néha lebuknak.
(Az elnöki széket Lezsák Sándor,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Érdeklődöm tehát, érzik-e a felelősségüket abban, hogy milyen szocializációs sémákat nyújtanak, mikor határolódnak el a konkrét esettől, de leginkább arra lennék kíváncsi, hogy mikor szállnak végre magukba. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem