ÍJGYÁRTÓ ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

ÍJGYÁRTÓ ISTVÁN
ÍJGYÁRTÓ ISTVÁN külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A kormány 2010 óta mindent megtesz annak érdekében, hogy a befektetők megfelelő, ideális üzleti környezettel találkozhassanak Magyarországon. Ezt az állapotot segíti elő az egyszerűsített adórendszer, a rugalmas munkatörvénykönyv, a felsőoktatás átszervezése, valamint a duális szakképzés német mintára történt bevezetése.
A kormány hat éve folytatott gazdaságpolitikájának eredményessége önmagáért beszél. 2010 óta 680 ezer új munkahely jött létre, ezek kétharmada, 460 ezer a versenyszektorban. A rendszerváltás óta, azaz 26 éve nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint napjainkban. Ennek köszönhetően hazánk ma az ötödik legalacsonyabb munkanélküliséggel rendelkezik Európában. A folyamatos adó- és köztehercsökkenés, a bürokrácia mérséklése, ezáltal a versenyképesség javítása áll gazdaságpolitikánk középpontjában. Mindez a társasági adó és a munkáltatói járulék csökkenésével párosul.
A magyar gazdaság újabb mérföldkőhöz érkezett. A kormány egyszerre javíthatja a versenyképességet és növelheti a béreket. A társasági adó 9 százalékra mérséklése lehetővé teszi majd a beruházási ütem gyorsítását, a vállalatok csökkenő közterhei pedig hozzájárulnak Magyarország versenyképességének erősítéshez.
Az intézkedéseknek köszönhetően az ország a legkedvezőbb beruházási környezettel rendelkező országgá válik Európában. Az elkövetkező időszak sikerei immár azon múlnak, sikerül-e megfelelő partnerséget kötni a gazdasági fejlődés új korszakát, a digitalizációt, elektromobilitást, automatizálást képviselő vállalatokkal.
Az eddig elért eredményeinket jól igazolja a ThyssenKrupp járműipari német nagyvállalat magyarországi jelenléte is, amellyel 2016. november 25-én aláírtuk a 72. stratégiai partnerségi megállapodást. A ThyssenKrupp világszerte egyike az autóipar vezető anyag- és alkatrészszállítóinak, jelentős megrendeléseket kap. (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban: Idő! Lejárt az idő!) E termékek fejlesztésében kiemelkedő szerepet játszik hazánk a vállalat budapesti kompetenciaközpontjában. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) A jászfényszarui beruházás tehát egy olyan nagyon fontos beruházás, amelyet a magyar kormány 10,6 milliárd forinttal támogat. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem