HORVÁTH IMRE

Teljes szövegű keresés

HORVÁTH IMRE
HORVÁTH IMRE (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! 1990-ben készült el az M3-as metró északi, Újpest-Központig tartó szakasza, ideiglenes végállomásnak szánva. Mint hazánkban annyi minden, ez az ideiglenesnek szánt állapot is több mint negyed évszázada tart. Bár 2008-ban az akkori újpesti önkormányzat kezdeményezésére újabb lendületet vett az aktualizált tervek elkészítése, előrelépés azóta sem történt. 2014-ben választási ígéretként kormánypárti politikusok számtalan alkalommal biztosították mind az újpesti, mind a káposztásmegyeri lakosokat a beinduló beruházásról.
2014 ősze után azonban mindez gyorsan elhalt. A IV. kerület lakosainak számára egyre inkább úgy tűnik, hogy a kormány mostohagyerekként kezeli az ország legfontosabb közlekedési infrastruktúráját, nem érintve a felújítás tragikomédiába illő késlekedését. Azt látjuk, hogy ezúttal is súlyos a helyzet, már a meghosszabbítás tervével sem foglalkozik a kormány. Mindez csak a kerületben mintegy százezer embert érint, ide nem értve az agglomerációból érkező további tízezreket, akik kényszerből gyakran P+R parkolóként használják Újpest utcáit.
Az M3-as metróval kiszolgálható több mint százezer ember helyzetének fontosságára való tekintettel arra kérem tisztelt államtitkár urat, válaszoljon az alábbiakra. Mi a kormány álláspontja az M3-as metró északi meghosszabbításával kapcsolatban? Van-e jelenleg folyamatban bármilyen előkészítési, tervezési fázis? Ha igen, milyen határidőkkel és forrásigénnyel? Álláspontja szerint reálisan mikor indulhat meg a beruházás a jövőben? Tisztelettel várom válaszát. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem