DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Én is leveleztem Matolcsy Györggyel, ahogyan azt ma már egyszer meg is hivatkozta a jegybankelnök úr. Nem 27-szer tettem föl ugyanazt a kérdést, hanem 27 különböző kérdést tettem föl, de a lényeg valójában az, amit én megkérdeztem tőle, pontosan azért, mert nem tisztázott, hogy az UniCredit Bank vezérigazgatójának lakásában lakott-e, nem lakott, fönnáll-e még ez az állapot, nem áll-e még fenn ez az állapot. Pontosan ezért kérdeztem tőle meg, hogy vajon lehetett-e ahhoz köze, hogy ők ilyen közelebbi kapcsolatban vannak egymással, a Bankszövetség elnökével, az UniCredit elnök-vezérigazgatójával, lehetett-e ennek ahhoz egy különösebb kapcsolata, hogy a magánnyugdíjpénztári vagyon államosításakor az összes külföldi vagyon eléggé furcsa körülmények között, már úgy értem, a külföldi értékpapírok eléggé furcsa körülmények között - nem nagyon stimmelnek a dátumok - csak mégis odakerültek az UniCredit Bankhoz kezelésre, méghozzá úgy, hogy az Állami Adósságkezelő Központ egy pályázatot hirdetett meg, meghívásos pályázatot, viszont csak egyetlenegy kereskedelmi bankot érhetett az a fantasztikus szerencse, hogy meghívták erre és ajánlatot tehetett az Állami Adósságkezelő Központnak, és lássunk csodát, ez nem volt más, mint az az UniCredit Bank, amelyiknek akkor az elnök-vezérigazgatója Patai Mihály volt.
Erre én azt a választ kaptam, hogy forduljak miniszter úrhoz, hiszen jegybankelnök úr a Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi döntéseit nem kívánja a jegybankelnöki pozíciójából kommentálni. Én tudom, hogy ezt a helyzetet nem ön állította elő, miniszter úr, de mégis nekem nincs más lehetőségem, mint önt megkérdezni, hogy ön szerint az normális dolog-e, hogy egy jegybankelnök egy kereskedelmi bank vezérigazgatójának a lakásában lakhat - ha ez így van -; illetve hogyan kerülhetett (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a magánnyugdíjvagyon külföldi része ugyanahhoz a bankhoz, amelyik lakástulajdonnal rendelkezik, és Matolcsy György pedig lehet, hogy ott lakik. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem