CSEPREGHY NÁNDOR,

Teljes szövegű keresés

CSEPREGHY NÁNDOR,
CSEPREGHY NÁNDOR, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Asszony! Engedje meg, hogy azt, amit múlt héten szóban is elmondtam, most hivatalosan is megtegyem. A bíróság valóban egy év után rendelte el az ESZOSZ felszámolását, és ahogy azt a vonatkozó törvények lehetővé teszik, ezt ön is tudja, a kormánynak a Bérgarancia Alapból ettől kezdve nyílik meg a lehetősége. A kollégáimat arra utasítottam, hogy haladéktalanul indítsák el ezt a folyamatot. Az ön által is említett kormányzati döntés a Közlönyben megjelent, ami a nemzeti reorghoz tette az ESZOSZ felszámolását. Így a kormány lényegében a folyamatot teljes egészében tudja koordinálni.
A héten a felszámolandó vállalkozás, illetve felszámolandó szervezet képviselőivel tárgyalunk a dokumentumokról. Bevonjuk a járási hivatalokat és a kormányhivatalokat is az ügybe, hogy a ki nem fizetett bérek tekintetében valóban rendezni lehessen a múlt állapotát. A kormánynak, ahogy ezt az elmúlt egy év során viszonylag többször elmondtam önnek, semmilyen döntési ráhatása nincs a bíróságra. A bíróság később hozott döntést, az ESZOSZ-káro-sul-takat pedig én személyesen fogadtam. Azt gondolom, hogy érdemben volt lehetőségük elmondani teljesen jogos sérelmeiket.
Annyit szeretnék hozzátenni, hogy amikor a kormány támogató döntést hoz bármilyen projektről, akkor papíron lát egy projektet, és ez a projekt papíron megfelelt. Egy másik kérdés lesz az, hogy a számukra kifizetett állami támogatás visszakövetelése hogyan történhet meg. De valóban, abban önnek igaza van, hogy először az itt károsult magánszemélyeket kell a kormánynak valamilyen szinten, nem is azt mondom, hogy kártalanítani, hanem olyan helyzetbe hozni, hogy a saját életviszonyaikat rendezni tudják.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem